AUTOMOBIL UDARIO U AVION ANGELE MERKEL!

Jedan automobil udario je u avion nemačke kancelarke Angele Merkel na aerodromu u Dortmundu, zbog čega je šefica nemačke vlade morala da se u Berlin vrati helikopterom.

pixabay.com
pixabay.com

Avion nemačkog Bundesvera koji koristi vlada, tipa “Global 5000”, nalazio se na parking poziciji, saopštila je nemačka vojska. Kancelarka je trebalo tim avionom da se vrati u Berlin.

Prema pisanju nemačkih medija, službenica aerodroma, koja je vozila crveni transporter, prolazila je pored aviona s natpisom “Savezna Republika Nemačka”, a kada je videla avion, iskočila je iz vozila da napravi fotografiju svojim mobilnim telefonom.

Međutim, zaboravila je da povuče ručnu kočnicu, te je njeno vozilo, bez vozača, krenulo ka aviona i udarilo u njega. Inače, proteklih meseci ucestali su problemi s državnim avionima Nemačke.

Tako je u aprilu prilikom sletanja u Njujork, vladinom avionu “Konrad Adenauer”, pukao točak, što je izazvalo kašnjenje šefa nemačke diplomatije Hajka Masa na sednicu u UN.

U februaru je Mas ostao duže u Maliju, pošto je ustanovljen tehnički kvar na njegovom avionu koji je trebalo da ga vrati u Nemačku.

Prethodno je predsednik Frank-Valter Štajnmajer krajem januara morao da ostane duže u Etijopiiji, jer se pokvario njegov avion, a i ministar za razvoj Gerd Miler nedavno je u Africi ostao duže zbog kvara na letelici kojom je putovao.

Izvor: Tanjug, Pink.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

nine − seven =