Ćerka izbola majku zbog crne magije, a sada ima sasvim drugu priču

Osumnjičena je majku polila benzinom i zapalila, a onda ju je sustigla dok je ova bežala i usmrtila je udarcima i gušenjem.

 

pixabay
pixabay

 

Gordani Petrović (60) iz Kočetina kod Žabara, Viši sud u Požarevcu odredio je pritvor od 30 dana, zbog sumnje da je u noći između 13. i 14. oktobra ubila svoju majku Nadeždu Petrović (80). Osumnjičena je majku polila benzinom i zapalila, a onda ju je sustigla dok je ova bežala i usmrtila je udarcima i gušenjem.

Narednih dana uslediće istraga, saslušanje svedoka i psihijatrijsko veštačenje osumnjičene.

Ukoliko se ustanovi da je u trenutku ubistva bila uračunljiva, preti joj kazna od 5 do 15 godina zatvora. Međutim, ako se utvrdi da je bila neuračunljiva, sleduje joj obavezno lečenje u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa.

Osumnjičena je na saslušanju, u prisustvu adokata, priznala delo za koje se tereti. Ona je, pritom, izrazila kajanje i objasnila da je majku ubila jer joj je ova najavila da će da je izbaci iz kuće, što je već više puta činila.

Kao razlog navela je i tešku nemaštinu, kao i česte svađe sa majkom.

Komšije su, međutim, ispričale da je Gordana odmah nakon ubistva ispričala da je majku ubila jer je “veštica”.

– Došla je kod nas oko devet sati ujutru, bila je doterana i sređena i delovala mi je čudno. Pitao sam je za majku, ali mi je mirnim glasom rekla da je ne pitam za nju “jer želi da je ubije”. Kad je krenula da izađe iz kuće na vratima je stajao policajac, a ona mu je besno rekla: “Ubila sam vešticu. Žao mi je što nisam uspela i da je spalim” – priča komšija porodice Petrović.

On dodaje da se Gordana često žalila na majku i tvrdila je da joj “baca vlašku magiju”, kao i da su zbog toga iz njihovog dvorišta često mogle da se čuju svađe.

– Nekoliko puta sam video Nadeždu kako gleda kroz neki levak u moje dvorište. Kada sam je pitao šta radi, ona se okrenula, zadigla suknju i pokazala mi zadnjicu – rekao je komšija.

 

 

 

Izvor:Alo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

fourteen − seven =