Crnogorska policija u akciji “Boka” pretresa stanove Kavačkog i Škaljarskog klana (VIDEO)

Crnogorska policija sprovela je danas akciju pretresa stanova i kuća članova kavačkog i škaljarskog klana i njima bliskih osoba u Kotoru, Tivtu, Herceg Novom i tom prilikom pronašla i oduzela vozila, motocikle, oružje, municiju, sredstva komunikacije, šifrovane poruke, novac i ugovore

U zajedničkoj akaciji Sektora kriminalističke policije MUP-a Crne Gore i opštinskih bezbednosnih centara u koordinaciji sa tužilaštvom izveli su akciju “Boka” na 21 lokaciji u Kotoru, Tivtu i Herceg Novom.

Kako se navodi u saopstenju dostavljenom Tanjugu, policija je u akciji pronašla i oduzela 16 vozila visoke klase marki ”BMW”; ”VW”, ”Audi”, ”Porsće”, od kojih su neka imala odgovarajući stepen zaštite.

Oduzeta su i tri motocikla, više od 30 mobilnih telefona i SIM kartica, od kojih i jedan deo stranih SIM kartica.

– Među oduzetim telefonima su i telefoni marke ”Blackberry” sa visokom nivoom kripto – zaštite, koji se koriste kao vid sigurne komunikacije; više tablet i lap top računara i USB memorija za skladištenje podataka- navodi se u saopštenju policije.

U ovoj velikoj akciji oduzeto je i pet pištolja i isto toliko pušaka, koji će, kako poručuju iz policije, biti predmet daljih provera i veštačenja.

Među oduzetim predmetima je i više od 650 komada pištoljske i puščane municije različitog kalibra, pancir i metalni boks, optički nišan, kao i 8.000 evra.

– Oduzeta je i dokumentacija o različitim vrstama novčanih transkacija, koje će biti predmet daljih provera, dokumentacija sa različitim vrstama šifrovanih poruka, veći broj ugovora o kupoprodaji nepokretnosti i novčanim pozajmicama; i veći broj vizit kartica sa kontaktima u zemljama Južne Amerike –  navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je u toku postupak prikupljanja obaveštenja od više lica – članova organizovanih kriminalnih grupa i sa njima povezanih lica, koja su pretresena.

Sve što je u akciji oduzeto biće predmet dalje kriminalističke obrade, analiza i veštačenja.

– Slede dalje službene mere i radnje koje će biti preduzete u komunikaciji sa tužilaštvom- stoji u saopštenju

Izvor: Tanjug/Informer

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

eighteen − seventeen =