Godinama nije skidala maskaru i zbog toga je prošla kroz pakao!

Ako ste lenji da u potpunosti skidate šminku pre spavanja, ovo će vas naterati da ubuduće razmislite dva puta.

 

 

pixabay
pixabay

 

Australijanka Tereza Linč umalo nije oslepela, jer nije skidala maskaru sa očiju! Tereza čak 25 godina nije čistila oči, zbog čega je mogla da izgubi vid.

S obzirom na to da nije bila svesna koliko je važno da ukloni hemikalije koje se zadržavaju na trepavicama, ona je nastavila isto da se ponaša sve do jednog dana kada su joj oči postale iritirane, kapci teški i bolni.

Tereza je u početku pokušala da reši ovaj problem tako što je nanosila kapi za oči i lubrikantni gel, ali ništa nije davalo rezultate. Pedesetogodišnja Tereza je potom posetila doktora, a ostala je šokirana kada joj je dijagnostikovan težak oblik palpebralnog konjuktivitisa koji zahvata liniju ispod površine kapaka, piše “Daily mail”.

Ovo je izazvano upravo time što 25 godina nije skidala tešku šminku sa lica, a doktorka Dana Robei koja ju je lečila je otkrila da u njenoj celoj karijeri nikada nije imala ovako težak slučaj koji je mogao da ostavi ozbiljne posledice, poput gubitka vida.

Upravo zbog toga doktorka upozorava žene da nikako ne bi smele da ležu u krevetu sa šminkom na očima, te da se trude da koriste što prirodnije preparate za čišćenje lica.

 

 

 

 

Izvor:Alo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

16 + thirteen =