GORAN VESIĆ: Đilas bi da zabranjuje medije i ukida slobodu govora

Dragan Đilas bi da zabranjuje medije, ukida slobodu govora, usput da proteruje strane investiture iz zemlje i tako narod Srbije ostavi bez posla i prava na rad, poručuje član Predsedništva SNS Goran Vesić.

printscreen
printscreen

Đilas, kaže Vesić, nije više samo tajkun i bogataš koji se obogatio na račun građana Srbije nego i “nerozni poštar” koji je počeo svakodnevno da piše pisma prvo MMF-u, a zatim uredniku javnog servisa.

– Verovatno će sutra naći novu metu. I tako se Điki od bogatog tajkuna pretvorio u Nervoznog poštara. Naravno da ga je narod Srbije odavno prozreo – rekao je Vesić.

Naveo je da su tako i građanima smešne besmislice koje je u pismu MMF-u juče napisao i dodao da je danas u novinama Đilas u pismu uredniku javnog servisa “kuka što ne može da komanduje javnom servisu i da ucenjuje, kao sto je mogao pre dok je trgovao sekundama javnog servisa i tako ih držao u šaci”.

Vesić kaže da su nakon odlaska Đilasa sa vlasti, mediji u Srbiji konačno postali slobodni, pa ih uređuju isključivo urednici i novinara.

– A to je ono što Djilas, pardon Nervozni poštar, nikako ne voli. I, da je samo u pitanju javni servis možda bi smo mogli da kažemo da je nervozni poštar Dragan Đilas ipak samo zbog nekog samo njemu znanog povoda, ljut na javni servis. Međutim, nije samo to u pitanju. Dragan Đilas bi javni servis da uređuje, a Televiziji Pink želi da oduzme pravo na rad – navodi Vesić.

Kaže da je Đilas sinoć na tribini u Požegi, pred polupraznom salom zatražio da se Televiziji Pink oduzme naconalna frekvencija, koju je ta televizija po zakonu, na slobodnom konkursu, dobila i za koju plaća dadžbine nadležnim organima.

– Dragan Đilas bi da on bude jedini koji u Srbiji prihoduje, da on na kašičicu daje pare narodu i da im uskrati pravo na istinu, jer gde ima istine, za Đilasa nije dobro. Srećom, narod Srbije zna sve ovo i šta misli o Đilasu i njegovim koalicionim partnerima pokazuje na lokalnim izborima, pokazao je na izborima za grad Beograd,a kada dođe vreme za ostale izbore, Dragan Đilas će dobiti još jednu lekciju od naroda – naveo je Vesić.

Medutim, dodaje Vesić, nije “nervozni poštar” Dragan Đilas nervozan samo zato što narod sve zna i što mu ne dozvoljava da i dalje otima i bahato se bogati, nego je Đilas i zbog toga što se u “njegovoj truloj koaliciji otimaju čak i oko mikrofona, odnosno mogućnosti da makar nešto negde kažu”.

Vesić je rekao da se Đilas, Vuk Jeremić, za koga kaže da je dobio pare od katarske ambasade kao proviziju za neke mutne poslove i Boško Obradović, takmiče međusobno ko će biti veća zvezda od njih trojice, a da u tom takmičenju, jedan protiv drugog, ne biraju sredstva.

– Upravo zato, Đilas je odlučio da bude pismonoša, da piše pisma svaki dan i da se moli Bogu da će ih makar neko pročitati. U redu je, nervozni poštaru, pročitali smo, nisi ništa mudro rekao, odmori malo – zaključuje Vesić.

Izvor: Tanjug, Pink.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

17 − 2 =