GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Ideja je da Beograd bude funkcionalniji i efikasniji i zeleni i zdraviji grad

– Ovih poslednjih godina Beograd je postao veliko gradilište i svi se uveravaju da je Beograd u ekspanziji i izgradnji, rekao je za Žikinu šarenicu televizije Pink, gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić.

printscreen
printscreen

– Uradili smo mnogo toga u prethodnih nekoliko godina. Ideja je da napravimo što više pešačkih zona i biciklističkih staza. Dva mosta, dva tunela, planiramo metro. Kalemegdanska pasarela, gondola, Park Ušće, filharmonija – rekao je Radojičić.

Kako kaže, ideja je da Beograd bude funkcionalniji i efikasniji i zeleni i zdraviji grad za sve naše građane.

Ove godine obeležavamo godišnjice oslobođenja dva rata. 100 godina od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu 1.novembra, i 74 godine od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, 20.oktobra.

– Kao što svi znamo Beograd je slobodarski grad i taj slobodarski duh je nešto što karakteriše Beograd, zato moramo i važno je da se sećamo ovih datuma. Važno je da ih se sećamo i na pravi način obeležavamo – rekao je Radojičić.

Kako je najavio, tokom cele nedelje biće čitav niz manifestacija, koje će obeležiti i podsetiti na naše saveznike i odati im još jednom počast za ono što su radili, i što smo zajedno radili.

– A prvog novembra, obeležićemo isto godišnjicu oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu – rekao je Radojičić.

On je rekao da je prvi multimedijski spektakl Ljubiše Ristića sjajan način da se započne obeležavanje ovih datuma, kao i, kako kaže, defile kojim će predstavnici SUBNOR-a imati kroz Beograd.

Izvor: Pink.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

nineteen − one =