Hrvatska policija je uhvatila osam hrvatskih državljana, dva slovenačka i jednog bosanskohercegovačkog državljanina osusumnjičene za ilegalno unošenje najmanje 52 tone duvana u Hrvatsku.Računa se da su oni time državu oštetili za najmanje 31,6 miliona kuna (4,2 miliona evra), prenela je agencija Hina. Istragom je utvrdjeno da su osumnjičeni od marta do oktobra protivzakonito uneli u Hrvatsku najmanje 52 tone duvana u listu koji su dobavili u više zemalja Evropske unije, većim delom su obradili taj duvan i prodali ga na ilegalnom tržištu.

Odbegli biznismen Duško Knežević potvrdio je u izjavi za TV A1 da je bio u sudu u Londonu gde se govorilo o tehničkim detaljima procesa, a ne i o njegovom eventualnom izručenju Crnoj Gori.

Prvostepenu odluku suda očekuje, kako je kazao, u septembru iduće, 2020. godine.

Komentarišući današnju izjavu predsednika Crne Gore, Mila Đukanovića, Knežević je rekao da Đukanović preuzima ulogu tužioca i pozvao ga na “TV duel”.

Djukanović je rekao da je Crna Gora učinila sve da Knežević odgovara pred domaćim sudom, da je procedura u Velikoj Britaniji dugotrajna, a domaća javnost nestrpljiva.

Za Kneževićem je Crna Gora izdala poternicu preko Interpola zbog navodnih višemilionskih malverzacija kojima je oštetio državu.

Protiv njega su podignute tri optužnice organizovanja kriminalne grupe, pranje novca i zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju.

Knežević je saslušan 19. septembra pred sudom u Londonu povodom crnogorske poternice i oduzeti su mu crnogorski, kiparski i britanski pasoš, određena mu je kaucija od 700 hiljada evra i stavljen je pod elektronski nadzor.

beta

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

nine + ten =