Mali razgovarao sa ambasadorom Slovačke

Beograd — Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali sastao se danas sa ambasadorom Slovačke Republike Fedorom Rosohom.

printscreen
printscreen

Mali je sa njim razgovarao o ekonomskim odnosima dveju zemalja i o investicijama slovačkih kompanija u Srbiju, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Ministar Mali se najpre zahvalio ambasadoru na tome što Slovačka poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, te što istrajava u tom stavu, kao i na tome što pruža podršku Srbiji na evropskom putu.

Kada je reč o ekonomskim odnosima dveju zemalja, sagovornici su se saglasili da u diplomatiji ekonomija zauzima izuzetno važnu ulogu, te da je važno da se dodatno razviju te vrste veza između dve zemlje. Tome svakako može da doprinese ulaganje slovačkih kompanija u određene projekte u Srbiji, za koje je pokazano interesovanje, navedeno je u saopštenju.

U tom smislu, ministar finansija je rekao da je Srbija pouzdan partner stranim investitorima, kao i da je apsolutni lider u regionu po vrednosti privučenih stranih investicija. Kako je istakao, Srbija je dobro reagovala na krizu izazvanu koronavirusom, pravovremenim i efikasnim merama je pružena podrška privredi i građanima, postignuti su dobri makroekonomski reultati, a cilj je da ove godine privredni rast dostigne 6%.

Mali i Rosoha su zaključili da dve zemlje imaju tradicionalno prijateljske odnose, koji će bližom saradnjom, pre svega u ekonomskom smislu, biti dodatno ojačani, saopšteno je.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

twelve + 5 =