MARKO ĐURIĆ: Tači je potvrdio neodgovornost svoje politike

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras da je Hašim Tači potvrdio neodgovornost svoje politike, jer raspirivanje lažnih snova o nekakvom prisajedinjenju opština Vranjske kotline samoproglašenom Kosovu jeste isto što i poziv na eskalaciju mržnje i nepoverenja među stanovnicima Preševa, Bujanovca i Medveđe.

printscreen
printscreen

– Otvaranje novih kriznih žarišta ne može pomoći ni Tačiju u nastojanju da se izbavi iz sunovrata svoje političke karijere, niti građanima na Kosovu i Metohiji, koji žele da žive u miru i sigurnosti – istakao je Đurić, saopštila je Kancelarija za KiM.

On je ukazao da u Preševu, gde većinski žive Albanci, Bujanovcu u kome više od polovine stanovništva čine nealbanski narodi i Medveđi, gde Albanci žive u simboličnom broju, Tačijevi sunarodnici žive u miru i normalnim odnosima sa svojim komšijama Srbima, kao građani Srbije.

– Tako je bilo, tako je danas i tako će biti zauvek – poručio je Đurić.

On kaže da su Tačijeve ideje o širenju takozvane velike Albanije na istok deo “mračnih i zauvek poraženih šovinističkih projekata”, i niko, a ponajmanje Albanci na jugu centralne Srbije, ne može imati koristi od reanimacije ideologija mržnje.

– Kao državljanin Srbije, Tači bi trebalo da zna da je većinska volja naroda Srbije svih nacionalnosti, izražena vekovima unazad, da je pokrajina u kojoj je i on rođen sastavni deo Srbije i da su separatizam i ideja o velikoj Albaniji stvar prošlosti – istakao je Đurić.

Izvor: Tanjug, Pink.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

6 + four =