MILOŠ VUČEVIĆ i predsednik Skupštine Grada Zdravko Jelušić položili vence na spomen obeležje stradalim ratnicima u Prvom svetskom ratu

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, i predsednik Skupštine Grada, Zdravko Jelušić, položili su danas vence na spomen obeležje stradalim ratnicima u Prvom svetskom ratu i to je bio prvi događaj obeležavanja oslobođenja Novog Sada, 9. novembra 1918. godine.

printscreen
printscreen

– Svi mi u Novom Sadu ponosni smo na razvoj grada za ovih 100 godina slobode i što je uspeo da se oporavi od stradanja u Drugom svetskom ratu. Novi Sad je uvek bio spreman da prihvati sve ljude, sačuva Srbe koji su u njemu našli utočište, a da ne ugorzi multikulturalnost, a svega toga ne bi bilo da nije bilo 9. novembra 1918. i to ne smemo zaboraviti jer je to opredelilo i naše živote, jer je to bila pobeda života. Zato danas slavimo mir – istakao je Vučević.

Vence su položili i predstavnici Vojske Srbije čija Prva kopnena brigada sa komandom u Novom Sadu takođe obeležava 9. novembar kao svoj dan.

– Čestitam građanima Novog Sada praznik, a veličanstvena vežba koja je u toku pokazuje apsolutnu spremnost Vojske da štiti izvojevanu slobodu – rekao je general Željko Petrović, komandant Prve kopnene brigade Vojske Srbije.

Vence u porti Uspenske crkve u Novom Sadu položili su i predstavnici Udruženja potomaka ratnika od 1912. do 1918. godine.

Izvor: Informer, Tanjug

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

fourteen + nineteen =