MINISTAR ĐORĐEVIĆ sa delegacijom MMF-a o unapređenju socijalne zaštite i penzijsko-invalidskog fonda

Ministar za rad, zapošlavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi šef Misije Džejms Ruf o unapređenju sistema socijalne zaštite, stanju finansija u Penzijsko – invalidskom fondu i socijalnim davanjima.

printscreen
printscreen

Đorđević je rekao da je briga o najstarijim građanima Srbije bila i ostala jedan od prioriteta rada Vlade Srbije, te da će se ona nastaviti i u narednom periodu.

– Sa predstavnicima MMF-a razgovarali smo o prihodima PiO fonda u 2019. godini kao i predmetu izmene i dopune Zakona o PiO. Pokazatelji govore da zahvalhujući vrednom radu i kontinuiranim zalaganjem imamo dobre rezultate. Verujemo da ćemo uskoro imati lepe vesti za naše najstarije građane, a to je povećanje penzija, a nadamo se i povećanju plata – rekao je Đorđević.

Na sastanku je bilo reči i o rezultatima rada Inspektorata za rad i njegovom uticaju na ekonomiju, kao i o radu Ministarstva rada – odnosno o prioritetima za 2019. godinu i dosadašnjim rezultatima.

– Predstavili smo sve što smo uradili po pitanju optimizacije, sistematizacije radnih mesta, analize poslovnih procesa i naših planova koji će nam omogućiti da u budućnosti imamo efektivniji rad. Razgovarali smo o planovima za izmenu i dopunu Zakona o socijalnoj zaštiti i sprovođenju projekta ‘socijalna karta’, koji je jedan od prioriteta rada Ministarstva – rekao je Đorđević.

Ministar je rekao i još neki zakoni treba da uđu u skupštinsku proceduru, a koji će unaprediti uslove života i rada svih naših građana. Osim zakona o socijalnim kartama, važni su još i zakon o osiguranju u slučaju povrede na radu, zakon o agencijskom zapošlzavanju i zakon o socijalnom preduzetništvu.

Izvor: Tanjug, Pink.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

15 − 1 =