MINISTAR VULIN U KASARNI “TOPČIDER”: Peti bataljon Vojne policije na visini zadatka

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, u okviru redovnih i planskih aktivnosti, obišli su danas pripadnike Petog bataljona Vojne policije Kopnene Vojske Vojske Srbije u kasarni “Topčider”.

printscreen
printscreen

Posle referisanja komandanta Petog bataljona Vojne policije potpukovnika Vladimira Petrića, prikazani su i sadržaji obuke pripadnika tog bataljona, među kojima i rad patrole Vojne policije i službenih pasa na lišavanju slobode lica tokom akcije odeljenja Vojne policije u potrazi.

U nastavku obilaska, prikazan je i taktičko-tehnički zbor dela sredstava, opreme i naoružanja Vojne policije, kao i simulacija uviđaja na licu mesta, a u završnom delu obilaska pripadnici Petog bataljona Vojne policije izveli su i čas fizičkog vežbanja pod opterećenjem.

Današnjem obilasku prisustvovali su i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Ilija Todorov i načelnik Uprave vojne policije brigadni general Rajko Milovanović, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Izvor: Informer, Tanjug

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

20 − 18 =