MINISTARI ODBRANE SRBIJE I MAĐARSKE U SUBOTICI: Vulin i Benko o unapređenju vojne saradnje

Ministri odbrane Srbije i Mađarske Aleksandara Vulin i Tibor Benko istakli su danas u Subotici, gde se održava zajednička sednica vlada dveju zemalja, važnost daljeg unapređenja vojno-vojne saradnje.

printscreen
printscreen

Kako se navodi u saopštenju srpskog Ministarstva odbrane, oni su posebno ukazali na značaj nastavka realizacije zajedničkih vežbi “Iron cat” (Gvozdeni mačak) i “Neighbours” (Komšije) koje se već tradicionalno održavaju.

Takođe je dogovoren nastavak dalje saradnje u oblasti ABHO, vojno medicinske službe i multinacionalnih operacija, kao i razmena instruktora i različiti oblici edukacije.

Ministar Vulin je zahvalio Benku na značajnom učešću mađarskih vojnika u Kforu i pohvalio je njihovu osposobljenost i profesionalnost u toj međunarodnoj misiji na Kosovu.

Ministar Benko je naglasio da Mađarska ne podržava formiranje “vojske Kosova” po sadašnjem principu, već da navedeni proces treba da bude u skladu s međunarodnim pravom i konvencijama, ali i prihvatljiv za Republiku Srbiju, dodaje se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Izvor: Tanjug, Pink.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

six + 4 =