Modni savet: Kako poneti džemper na V izraz?

Džemper sa v izrezom je modni klasik kojeg svaki muškarac treba da ima u svom arsenalu kada je reč o oblačenju. Ali pravo pitanje je šta nositi ispod njega i kako ga kombinovati u različitim stilovima? Evo odgovora.

Ovaj modni komad se smatra klasikom već gotovo 100 godina, a njegovi počeci sežu u 1920-te godine kada je izazvao pravu revoluciju i kada je bio smatran pomalo ekscentričnim odevnim predmetom. U današnje vreme ovaj model džempera ima ogromnu popularnost i gotovo nema muškarca koji ga nema u svom garderoberu. Možete ih pronaći u različitim bojama, šarama i izrađene od različitih materijala. Postoji i veliki broj modnih stilova u kojima možete poneti džemper na v izrez, međutim najbolje pristaje u vanvremenski smart casual izgled.

CASUAL STIL

Iako se džemperi sa v izrezom najčešće viđaju u kombinaciji sa košuljama i odelima, vrlo efiaksno mogu biti i sastavni deo casual kulture oblačenja. Sve je zapravo u umetnosti kombinovanja.Pogledajte neke od osnovnih stilskih saveta.

KOŠULJA

Ako volite košulje, nosite one koje su u kontrastnim bojama u odnosu na džemper i sa raskopčana prva dva dugmeta. Upravo u zavisnosti od toga kako kopčate košulju zavisi kakav ćete stil postići. Ukoliko želite malo zanimljiviji izgled onda su džemperi sa različitim šarama i printevima odličan izbor za vas. Međutim vodite računa da ne preterate i birajte komade koji neće imati više od četiri boje.

MAJICA

Ukoliko želite još opušteniji stil, klasične majice sa okruglom kragnom će biti pun pogodak jer će lepo stajati na vašem vratu. Ukoliko nosite jednobojni džemper izbor boje majice je krajnje širok, ali poštujte pravilo da i majice obavezno budu jednobojne i da ne odskaču baš previše od nijanse džempera.

FORMALNI STIL

I pored činjenice da su džemperi sa v izrezom odličan element casual stila, nema sumnje da izvanredno pristaje uz formalnu odeću. Zakopčana košulja i uska kravata ispod džempera su ultimativna kombinacija, međutim morate znati određena sitna pravila. Ukoliko nosite crni džemper odstupite od klasičnih formi i umesto bele košulje probajte sa onom u sivoj ili svetlo plavoj nijansi kak obiste izbegli previše uniformisani izgled.

Što se tiče printa na košulji i to je zanimljiva varijanta ali samo u slučaju mikro printa. Ako pak imate obavezu poslovnog dres koda oksford košulje su najbolji izbor.

Važan savet glasi; džemper treba bude u vašem broju i nikako prevelik. Struktura samog džempera mora da prati liniju vašeg torza jer ćete samo tako postići željeni izgled.

FOTO: PROFIMEDIA
Izvor:Men’sHealth

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

16 − five =