NAJVEĆE IZNENAĐENJE IZBORA: Budući gradonačelnik?

Profesor doktor Zoran Radojičić, prvi na izbornoj listi Srpske napredne stranke za gradske izbore u Beogradu „Aleksandar Vučić — zato što volimo Beograd!“, generalni je direktor i hirurg na Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu i svakodnevno se bori za život dece u Srbiji, navodi se u njegovoj zvaničnoj biografiji.

printscreen
printscreen

Radojičić je generalni direktor i hirurg na Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu, u kojoj je zaposlen od 1991. godine.

Profesor je Medicinskog fakulteta na katedri hirurgije, gde predaje dečju hirurgiju i urologiju.

Predsednik je Republičke stručne komisije za zdravstvenu zaštitu dece pri Ministarstvu zdravlja.

Kako se u biografiji navodi, rođen je 24. oktobra 1963. godine u Lazarevcu. Oženjen je Tijanom, koja je njegova najveća podrška. Ponosan je na sinove Ivana i Ognjena, koji su stasali u sjajne mlade ljude.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1989. godine sa prosečnom ocenom 9,14. Na istom fakultetu je magistrirao 1998. i doktorirao 2006. godine.

Govori engleski jezik.

Usavršavao se u zemlji i inostranstvu, u najznačajnijim dečjim klinikama i bolnicama.

Član je Evropskog udruženje za pedijatrijsku urologiju (ESPU), Evropskog udruženja dečje hirurgije (EUPSA), Nadzornog odbora Budžetskog fonda za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koja se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji.

Koordinator je Ministarstva zdravlja za pedijatriju i dečju hirurgiju.

Godine 2016. uvršten je u Oksfordovu enciklopediju uspešnih ljudi Srbije. Objavio je veliki broj radova i predstavljao ih na značajnim svetskim kongresima, kao i na Američkoj pedijatrijskoj akademiji.

 

izvor: sputnik

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

one × three =