NASTAVLJA SE BORBA PROTIV KOMARACA: U ponedeljak novi udar na krvopije

BEOGRAD – Ekipe JKP “Gradska čistoća” Beograd sa najavljenim, povoljnim meteorološkim uslovima, od ponedeljka, 27. jula, nastaviće intenzivno sprovođenje mera na suzbijanju odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje, na čak 54 lokacije u okviru teritorije grada Beograda.

pixabay

Iz JKP “Gradska čistoća” su saopštili da će tokom jutarnje akcije u ponedeljak tretirati površine na lokacijama Busije, deo Šangaja, Grmovac, Zemunski kej od restorana “Šaran” do Starog sajmišta, kao i Staro sajmište.

Na red će zatim doći Pregrevica, Donji Kalemegdan, kej Tadeuša Košćuškog, Ada Huja.

Pored toga radiće se i na lokacijama Ugrinovci 1 i 2, Dobanovci 1 i 2, Jakovo, Bečmen i Petrović, Šangaj-Batajnica i Batajnica 4.

Večernju akciju ekipe preduzeća započinju u delu Beograda Stara Karaburma, Karaburma 2, Višnjica, Višnjička banja, Mirijevo 1, 2 i 3, Zeleno brdo, Konjarnik 1, 2 i 3, Šumice, Lekino brdo, Sv.Nikola, Vojvode Sime Popovića, Lion, Olimp, Đeram, Slavujev venac, Profesorska kolonija i Hadžipopovac-Botanička bašta.

U večernjim časovima, mere suzbijanja komaraca sprovešće se i u Višnjičkoj banji, Višnjica selo, Slanci, Veliko selo, deo Višnjice ispod Lešća, Novo groblje, Zvezdarska šuma, Banjička šuma, Centralno groblje, SC Jajinci, Bežanijsko groblje, Mali zbeg, Lešće, Podavalska sela, Pinosava, Zuce i Beli potok.

Pored mera suzbijanja komaraca sa zemlje i reka, JKP “Gradska čistoća” u saradnji sa JAT privrednom avijacijom sa kojom je potpisalo ugovor za angažovanje šest aviona, u utorak 28. jula započinje i suzbijanje komaraca iz vazduha.

Sugrađani svakog radnog dana od 07.00 do 15.00 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800-000807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs

 

Kurir

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

16 + nine =