NAUČNICI SU OTKRILI: Izgovaranje OVE REČI će uticati dobro na vašu vezu!

Jeste li se nekada zapitali kako način na koji pričate sa partnerom utiče na vašu vezu? Ako ste pomislili da to nije bitno, prevarili ste se

pixabay.com
pixabay.com

Reči koje birate i koristite i te kako utiče na vaš odnos, tvrde naučnici. Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Kalifornija, pokazalo je da parovi koji koriste reč “mi” umesto “ja” tokom razgovora, imaju srećnije i dugotrajnije veze.

Naučnici su sproveli analizu 30 studija u kojima je ukupno učestvovalo više od pet hiljada ispitanik. Autori studija ispitivali su ponašanje, njihove ocene o vezi i odnosima u kojima su se nalazili, nivo sreće i fizičko i psihičko zdravlje.

Pokazalo se i da parovi koji govore “mi razgovaramo” imaju funkcionalnije veze. To je znak da partneri podržavaju jedan drugoga i da planiraju “zajedno”. Znak je to i da partneri razmišljaju o svojim izabranicima i zaista dele svoj život s nekim.

– Analizom studija dobili smo širu sliku. Parovi koji su u dobrim odnosima često upotrebljavaju izraz “mi”, i generalno su srećniji te lakše rešavaju sukobe – rekao je jedan od autora istraživanja.

Time se pokazalo kako male promene u ponašanju i upotrebe reči “mi” može poboljšati odnos i ojačati vezu između dvoje ljudi.

Izvor: Večernji.hr, Pink.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

three × four =