Obezbeđena sredstva

Bajina Bašta — Stigle su fantastične vesti za zapadnu Srbiju.

Rebalansom državnog budzeta za ovu godinu biće izdvojena sredstva za važne infrastrukturne projekte, a na ovaj način biće obezbeđen novac i za izgradnju tunela Kadinjača, što je od velikog značaja za opštinu Bajina Bašta, kao i za izgradnju obilaznice oko Užica.

Na ovaj način Podrinje će biti spojeno sa zapadnom Srbijom.

“Izgradnja tunela Kadinjača predstavljaće veliki korak napred u razvoju Bajine Bašte u svakom smislu. Na realizaciju tog projekta se čeka decenijama. Izgradnjom planirane obilaznice oko Užica, biće završeno oko 30 odsto posla kad je u pitanju tunel kroz Kadinjaču. Naša opština ima veliki turistički potencijal, i izgradnjom tog tunela mnogostruko bi se povećao broj posetilaca na godišnjem nivou”, rekla je za RINU Vesna Đurić predsednica opštine Bajina Bašta.

Rebalansom budzeta za ovu godinu, predviđa se povećanje ulaganja države u kapitalne investicije sa 7,2 odsto na 7,8 odsto BDP-a.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da se rebalans donosi zbog boljih rezultata za 1,5 milijardi evra u prvih devet meseci ove godine i većih izdvajanja za kapitalne ivesticije.

Izvor: B92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

16 − 13 =