“Odlučili smo se za Srbiju”; Otvara se švajcarska fabrika, prisustvuje Vučić

Kompanija za proizvodnju električne rasvete “Regent Lighting” doo iz Švajcarske uskoro otvara fabriku u Svilajncu i zapošljava 130 radnika.

Investicija je vredna osam milona evra, a svečanom otvaranju prisustovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ceremonija otvaranja zakazana je za 10 sati ujutru, saopštila je pres služba predsednika.

Ugovor o otvaranju fabrike potpisali su pre više od godinu dana u Bazelu predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i operativni direktor “Regenta” Jorg Steimer.

“Regent” je u Svilajncu iznajmio objekat od više od 1.000 kvadratnih metara, gde je započeo proizvodnju, a paralelno je gradio objekat za sopstvenu fabriku, u prvoj fazi 6.000 kvadratnih metara, a u drugoj još toliko, saopštila je ranije Služba za odnose sa javnošću Skupštine opštine.

Reč je o izvozno orijentisanoj kompaniji koja je izgradila fabriku u Velikom Polju, jednoj od dve Industrijske zone ove opštine gde rade još četiri inostrane fabrike.

“Proces je trajao oko godinu i sada je uspešno završen. Ovo nije bitno samo za Svilajnac već i za Srbiju jer je ‘Regent’ svetski poznata kompanija”, rekao je Milanović ranije Tanjugu.

Jedna od fabrika u kojoj su najbolje plate u Srbiji FOTO

Dodao je da su u konkurenciji sa mnogo većim gradovima pokazali da umeju da odgovore na ovako velike izazove.

“Proces odlučivanja je bio dug i detaljan, odlučili smo se za Srbiju. Razmatrali smo više opcija, među kojima su Čačak i još neki gradovi na jugu Srbije, ali smo na kraju imali veliku podršku Svilajnca i zato smo odlučili da našu fabriku gradimo baš tamo”, rekao je Steimer.

Generalni direktor “Regenta” Christoph Platzer je istakao da se “raduje otvaranju nove fabrike u Svilajncu”.

“Ono što nam je potrebno je visoko kvalifikovana radna snaga i zato smo se odlučili da budemo deo sistema dualnog obrazovanja sa kojim imamo odličnog iskustva u Švajcarskoj”, rekao je on.

Radnici iz Srbije koji rade u ovoj kompaniji u Švajcarskoj rekli su delegaciji iz Svilajnca da je “Regent” odličan poslodavac i da su veoma zadovoljni uslovima rada u kompaniji.

Izvor: B92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

5 + 14 =