OVA VEST ĆE OBRADOVATI SVE GRAĐANE: Večeras prvih 6 aviona poleće da zaprašuju komarce

Poljoprivredna avijacija započela je zaprašivanje komaraca u Beogradu iz vazduha, a danas poleće prvih šest aviona koji će tokom akcije koja će trajati do 20.30 sati sredstvima za suzbijanje komaraca obuhvatiti površinu od 12.000 hektara, saopštio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

pixabay

On je to objavio na svom Fejsbuku i najavio da će akcija zaprašivanja trajati dva dana. Kako je rekao, akcija nije ranije sprovedena jer su se čekali povoljni vremenski uslovi od sredine prošle nedelje.

Prema negovim rečima, prvog dana angažovanja avijacije biće obuhvaćene površine duž leve obale Dunava – Krnjača, Kotež, Borča, Ovča, Glogonjski rit, Jabučki Rit, Besni Fok, Mali Zbeg, Crvenka, Padinska Skela, Dunavac i Vrbovsko.

Avioni će nadletati i Ratno ostrvo i deo desne obale Dunava odnosno površine Grocka, Ritopek, Gročanska Ada, Begaljica, Zaklopača, deo Leštana i Boleč.

U sredu iz vazduha će se tretirati potez Ada Ciganlija, Makiš, Ostružnica, Umka, Barič, Surčin, Surčinsko polje, Progar, Slanci do Kaluđerice, potez od Višnjičke banje do Kumodraža.

“Površine na opštini Obrenovac, preciznije Zabran, Zabrežje, Urovci, Krtinska, Brgulice, Ratari, Skela, Ušće, Zvečka, Belo Polje, Mislođin, Veliko polje, Brgule, Poljane, Piroman, Brović, Trstenica, Stubline, Grabovac, Jasenak, Draževac, Konatice, Baljevac, kao i Ugrinovci, Dobanovci i Batajnica, biće obuhvaćeni u četvrtak, kada se i završavaju akcije suzbijanja komaraca iz vazduh”, napisao je Vesić.

On je dodao i da će pored mera suzbijanja komaraca iz vazduha, JKP “Gradska čistoća” nastaviti akcije uređajima sa zemlje i reka na čak 54 lokacije na teritoriji grada Beograda.

 

Kurir

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

eight + 16 =