PREDSEDNIK ERDOGAN PODRŽAO AZERBEJDŽAN: Turski narod je uvek uz svoju braću

Predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan poručio je kako je napadima na Azerbejdžan Jermenija još jednom pokazala da predstavlja najveću pretnju miru i stabilnosti u regiji.

pixabay.com
pixabay.com

“Turski narod je i danas, kao i uvek do sada, svim raspoloživim sredstvima uz svoju azerbejdžansku braću”, naveo je Erdogan u poruci objavljenoj na Tviteru.

Turski predsednik Erdogan je takođe kazao kako međunarodna zajednica još jednom pokazuje kako ima dvostruke standarde i na primeru neadekvatnog odgovora na provokativnu agresiju Jermenije.

“I Minsk trojac, koji se skoro 30 godina ponaša nemarno, je nažalost daleko od delovanja u pravcu rešavanja problema. Pozivamo armenski narod da se izbore za svoju budućnost naspram vlasti i onih koji ih guraju u propast i koriste kao marionete, a pozivamo i celi svet da stane uz Azerbejdžan u njegovoj borbi protiv okupacije i zla”, poručio je Erdogan.

Erdogan je naveo da je telefonom razgovarao sa azebejdžanskim kolegom Ilhamom Alijevim i da se još jednom uverio u njegovo odlučno i čvrsto držanje.

Dodao je da je u tom razgovoru ponovio kako će Turska nastaviti podršku Azerbejdžanu i tamošnjem bratskom narodu pod sloganom “jedan narod, dve države”.

 

Kurir

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

18 − two =