PREDSEDNIK VUČIĆ OBILAZI POPLAVLJENA PODRUČJA: Moramo neke stvari da popravimo, da u njih uložimo još novca

Uložili smo mnogo novca u Krupanj i srećan sam jer se videlo koliko je bilo važno da uredimo rečno korito Likodre, na Kržavi i na Bogoštici. Sada smo videli gde su nam slabe tačke, pa moramo neke stvari da popravimo, da u njih uložimo još novca i sa tim krećemo koliko odmah – rekao je predsednik Srbije.

printscreen
printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je jutros poplavljeno selo Banjevac kod Krupnja, zaseok Mamići, u kojem se zbog obilnih padavina, izlila reka Bogoštica i uništila zasade malina i dvorišta domaćinstava. Pojedinima je voda ušla u kuće, a porodici Milana Sekulića je odnela betonsku ogradu oko dvorišta.

Na lokaciji koju je obišao predsednik Vučić u toku su radovi na sanaciji kolovozne konstrukcije oštećene prilikom poplava.

Kako su rekli radnici preduzeća “Gradcoop”, koje izvode radove, radi se proširenje kolovozne konstrukcije i ojačavanje nasipa oko reke što je, dodaju, preduslov za asfaltiranje kolovoza.

Vučića su u Mamićima dočekali predsednik opštine Krupanj Ivan Isailović i meštani.

Inače, nakon sastanka predstavnika ugroženih opština sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem u Beogradu, 7. juna, Isailović je naveo da je šteta od poplava procenjena na oko 30 miliona dinara.

Od toga, 13,5 miliona dinara je potrebno za poljoprivredne površine, rekao je on tada i naveo da su uništena četiri mosta, 114 hektara obradivog zemljišta, a 24 kuće potpuno poplavljene.

Predsednik je, obilazeći Krupanj, poručio da će se država truditi da svuda napravi puteve, odnosno da spoji Krupanj sa okolnim gradima i mestima.

– Bili smo prema manastiru Bogoštica. Tamo ćemo pokušati da sagradimo puteve, a tamo gde imamo najviše problema sa rekama dodatno ćemo da uradimo regulaciju i puteve. Onoliko koliko možemo ćemo se potruditi da svuda napravimo puteve, da ljudi mogu da dođu u Krupanj, ali da imate izlaz iz Krupnja ka okolnim gradovima i mestima. Želimo da od Šapca ovo (preko Kupnja) bude najbliži put i do Zlatibora i do Tare – rekao je predsednik.

Dodaje da će pokušati da od Mačkovog kamena, mesta koje retko ko obilazi, napravi mesto koje će obilaziti deca na ekskurzijama i “mesto na koje će svako biti ponosan narednih sto godina”.

– Ulagali smo mnogo novca u Krupanj i srećan sam jer se videlo koliko je bilo važno da uredimo rečno korito Likodre, na Kržavi i na Bogoštici. Moramo još da radimo. Sada smo videli gde su nam slabe tačke, pa moramo neke stvari da popravimo, da dodamo još novca i sa tim krećemo koliko odmah – kaže Vučić.

On se okupljenima obraćao kraj stare škole, za koju je rekao da će biti obnovljena i da će od nje biti napravljen planinarski dom.

– Meni se srce cepa jer vidim da dece nemamo i da je situacija sve teža i lošija. Zato ćemo da se borimo za porodice ovde, za to da ostanu ovde i imaju više dece – kaže predsednik.

Govoreći o ekonomiji i razvoju Krupnja, ističe da ći biti samo bolje, da će biti veće penzije, plate, a pokušaće i da dovede nekog privatnog investitora.

– Neće tu biti problema. Političke probleme ću ja da rešavam, ne opterećujući građane. Gledaću da Srbija u tom rešavanju ne gubi ništa, već da jača. Vama hvala na podršci – kaže predsednik.

Nakon Banjevca, predsednik će obići i novoizgrađeni most na putu Ljubovija – Krupanj. Vučić će potom otići u Lučane gde će posetiti poplavljeno naselje i poplavljenu pekaru “Maksimil”, kao i bedem u naselju Krstac.

U Guči će u podne obići poplavljenu srednju školu “Dragačevo”, a u Kraljevu posetiti preduzeće “Radijator”.  Zatim će obići poplavljeno područje u naselju Sirča i u Trsteniku poplavljeno naselje Gornji Ribnik, kao i poplavljenu kuću porodice Maksić.

Izvor: Pink.rs, Tanjug

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

four − one =