PREDSEDNIK VUČIĆ U KAZAHSTANU: Zahvalni smo na čvrstom stavu po pitanju Kosova!

Predsednik Srbije zahvalio je Kazahstanu na podršci u međunarodnim krugovima i poručio da, isto tako, Kazahstan može da računa na podršku Srbije. Vučić je izrazio nadu da će Nursultan Nazarbajev uskoro posetiti Srbiju i da će se odlična saradnja dve zemlje nastaviti kao i dosad, uzlaznom linijom.

printscreen
printscreen

Nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog kolege Nursultana Nazarbajeva, dvojica lidera obratila su se medijima.

Vučić se zahvalio predsedniku Nazarbajevu na lepim rečima i rekao da su razmotrili pitanja o saradnji dve zemlje.

– Drago mi je što se opet nalazim u Astani. Oduševljen sam uspesima koje dostiže Kazahstan zahvaljujući predsedniku Nazarbajevu – rekao je Vučić.

Nazarbajev je izrazio zahvalnost Vučiću i istakao značaj međusobne saradnje.

– Naše veze su dobre i perspektivne. Drago mi je da se politička saradnja nalazi na visokom nivou. Hvala na vašem čvrstom stavu vezanom za pitanje Kosova. Važni su i ekonomski odnosi za koje se nadam da će jačati – kazao je Vučić.

Predsednik je zahvalio domaćinima, zahvalio se kazahstanskom kolegi za sve što čini na međunarodnom nivou za podršku Srbiji, za sve veze koje Srbija i Kazahstan zajedno grade.

– Došla je velika delegacija iz Srbije, samo kako bi videla kako ste vi, Nazarbajeve, napravili čudo. Možemo mnogo toga da učimo i mnogo toga očekujemo od poslovnog foruma i saradnje između naših ministarstava. Već smo postigli rezultate u poljoprivredi i očekujemo još. Hvala vam za poštovanje i uvek možete da ga očekujete od Srbije nazad. Očekujemo vas, predsedniče, uskoro u Srbiji, a ovu priliku iskoristićemo za što više sastanaka što će doneti dobrobit za oba naroda. Na međunarodnom nivou ćemo podržavati Kazahstan i sigurni smo da će Kazahstan nastaviti da podržava nas – zaključio je Vučić.

Izvor: Pink.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

five × five =