PREMIJERKA BRNABIĆ: Ponosna sam nivoom demokratije u Srbiji

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je večeras da je zadovoljna i ponosna slobodom medija i nivoom demokratije u Srbiji.

printscreen
printscreen

– Mi možemo da nastavimo da pričamo o tome, da nema slobode medija, da u Srbiji vlada diktatura i da svaki dan, iz dana u dan, i vlada i predsednik Republike dokazuju nešto upravo suprotno, ali ako ćemo toga da se igramo, možemo da se igramo – rekla je Brnabić novinarima na novogišnjem prijemu u Vladi Srbije.

Na prijemu joj je karikaturista Blica Marko Somborac uručio majicu na kojoj je lik predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji drži “ključeve istine koja je zaključana iza rešetaka”.

– Kao što ste videli i večeras je bilo pokušaja provokacija za koje mislim da nisu u redu. Okej je da neko provocira kada sam ja prisutna sa natpisima, slikama mene, ali ne nekog drugog, ali ni to nismo mogli da ispoštujemo, tu neku osnovnu crtu pristojnosti i fer odnosa – rekla je Brnabić.

Ona je dodala da je to u redu, jer je društvo demokratsko i da se “nikom ništa neće desiti kao ni u jednom otvorenom demokratskom društvu”.

Brnabić je ocenila da takav gest nije dobar za društvo, jer ga odvaja na “leve i desne, gornje i donje, crne i bele”.

– Mi tako ne možemo napredovatu, ali ja tu ne mogu ništa da uradim. Hoću da uradim ono što radim svaki dan, a to je da saslušam sve, pristanem na svaki performans, provokaciju i pitanje i da probam da dam odgovor. To je moja odgovornost i moja uloga kao predsednice vlade – rekla je Brnabić.

Izvor: Informer, Tanjug

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

6 + 8 =