RADOJIČIĆ: Reakcija predsednika Vučića je hrabra i jedinstvena

Gradonačelnik Zoran Radojičić kaže da je Beograd verovatno jedina prestonica u kojoj zgrada predsedništva nema zaštitnu ogradu, a odluku predsednika Vučića da građanima omogući da priđu samim vratima zgrade smatra odrazom “velikog poverenja i demokratije na delu”.

printscreen
printscreen

– Reakcija predsednika je jedinstvena i vrlo hrabra, s obzirom na to da su ulazi bilo kog državnog objekta na svetu i predsedničkih rezidencija strogo ograđeni. Kao gradonačelnik, nadam se da će Beograđani, bez obzira na politička uverenja, imati obzira prema institucijama i reprezentativnim građevinama, da će ih poštovati i da se neće ponoviti pokušaj upada u zgradu predsedništva – rekao je gradonačelnik.

Radojičić je podsetio da su po nalogu predsednika Vučića jutros zaštitunu ogradu ispred zgrade predsedništva uklonili radnici Beograd puta, nakon što su u subotu, tokom protesta “1 od 5 miliona” demonstranti pokušali da je nasilno uklone i uđu u zgradu.

– Demonstranti su tim potezom još jednom dokazali da ne poštuju osnovna pravila i načela demokratije, kao ni to da je ova vlast legitimnim demokartskim procedurama i voljom većine izabrana – rekao je Radojičić, a navodi se u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Izvor: Tanjug, Pink.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

16 + ten =