RADOJIČIĆ: Težim da grad bude organizovaniji i funkcionalniji

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, koji je juče napunio godinu dana na funkciji prvog čoveka prestonice, izjavio je da mu je najvažnije da li su građani zadovoljni i ocenio da je uočljiv napredak u mnogim oblastima, pre svega socijalne zaštite, obrazovanja, zdravstva, ekologije, infrastrukture…

printscreen
printscreen

U najveće rezultate u proteklih godinu dana ubrojao je što je ukazao na značaj koncepta pametnog i zelenog grada za unapređenje kvaliteta žvota građana, kao ti to što je izgradnja dečije bolnice Tiršova dva, njegov, kao dečijeg lekara, “višedecenijski san”, došao do faze da se radi studija izvodljivosti.

Povodom kritika opozicije radova u Beogradu, Radojičić je rekao da “reakcija opozicije ne iznenađuje, jer je “ona sklona da politizuje svaki projekat u prestonici” i osudio njene radikalne metode.

– Uvek sa bio oi biću protiv svake vrste agresije . Smatram da da agresija nikada nikome ništa dobro nije donela. Ja sam uvek za demokratiju, razgovor i poštovanje odluka većine – rekao je Radojičić.

Dodao je da ne razume funkcionere centralne gradske opštine Stari grad, a pre svega njenog predsednika, koji “danima manipulišu građanima i svojim ponašanjem utiču na dinamiku završetka radova” u centru grada, posle čega će centar Beograda izgledati poput onih u evropskim metropolama”.

Gradonačelnik je istakao da bi Beograđanima želeo da ostavi Beograd “zdraviji i zeleniji, sa više zelenih površina, biciklističkih staza, sa čistijim vazduhom i uštedama energije”.

– Težim da Grad bude organizovaniji, funkcionalniji – da građanima omogućimo da brže, bolje i jednostavnije zadovoljavaju svoje potrebe, a da gradske službe mogu efikasnije i ekonomičnije da obavljaju poslove – rekao je Radojičić.

Izvor: Pink.rs, Tanjug

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

9 − five =