ŠEF DELEGACIJE EU: Srbija kao zemlja kandidat je učinila najveći napredak!

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici izjavio je da je Srbija sve bliža Evropskoj uniji i poručio da su ekonomske reforme i reforme u vladavini prava ključne za pristupanje Evropskoj uniji.

printscreen
printscreen

Fabrici je na konferenciji NALED-a kazao da ima dve poruke za Srbiju, jedna od njih je da je tema proširenja ponovo aktuelna, a druga je da se treba usredsrediti na ekonomske reforme i vladavinu prava.

On je podsetio da će 6. februara Evropska komisija izdati svoju strategiju za Zapadni Balkan, te da to govori o usmerenju ka proširenju EU.

– Srbija kao zemlja kandidat je učinila najveći napredak u pristupanju. Ohrabrio bih vas da iskoristite ovu jedinstvenu priliku i nastavite sa reformama koje se već odvijaju u Srbiji. Vidimo da postoji ekonomska reforma, ali je važno da se pored toga usredsredimo i na vladavinu prava – rekao je on.

Podsetio je da se većina od 35 poglavlja tiče ekonomskih reformi poput javnih nabavki, intelektuelne svojine.

– Ima dosta posla u oblasti ekonomskih reformi. Mislim da se ovde odvija dobar napredak – kazao je Fabrici i poručio Srbiji da se ne ”uljuljkuje” jer je, podseća, reforma stalan proces.

izvor: informer

One Comment

  1. Idemo konacno pravim putem… Podrska vlasti!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

19 + twenty =