SINIŠA MALI: 2019. godine u budžetu će biti 25 milijardi više za javne investicije

Ministar finansija je na panelu o finansijskim izgledima za Zapadni Balkan drugog dana “Sedmog Samita EU – jugoistočna Evropa o održivom razvoju za Balkan – Srbija u vodećoj ulozi”, rekao da Srbija želi da bude prva zemlja po stopi rasta u Evropi, te da novca za podsticanje investicija ima.

printscreen
printscreen

Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas da će u budžetu Srbije za 2019. godinu biti ukupno 208 milijardi dinara za javne investicije što je za 25 milijardi dinara više nego prošle godine.

Mali je na panelu o finansijskim izgledima za Zapadni Balkan drugog dana “Sedmog Samita EU – jugoistočna Evropa o održivom razvoju za Balkan – Srbija u vodećoj ulozi”, rekao da Srbija želi da bude prva zemlja po stopi rasta u Evropi, te da novca za podsticanje investicija ima.

On je iznošenjem ove brojke, “odgovorio” predsedniku Fiskalnog saveta Pavlu Petroviću na njegovu konstataciju da je potrebno obezbediti sredstava za podsticanje investicija kako bi se ubrzao rast privrede.

Mali je na panelu rekao i da ekonomska politika države nije vezana za političke odluke jer, kaže, da se politika meša u ekonomske planove, ne bi došlo do smanjenja plata i penzija pre nekoliko godina.

Zato, kaže Mali, “vodimo se ekonomskim razmišljanjem”.

Mali je govoreći o stimulacijama i olakšicama podsetio da će do kraja oktobra vlada izaći sa paketom mera sa olakšicama za IT i sektor da će “to biti snažna poruka da smo spremni da podržimo ovu industriju”.

Izvor: Tanjug, Pink.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

13 − 5 =