VUČIĆ O ZAKONU O POREKLU IMOVINE: Oni koji su politikom, lopovlukom i prevarama to stekli moraće državi da plate i vrate

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da nikada nije dobio toliko poziva kao zbog Zakona o poreklu imovine koji će uskoro biti donet.

printscreen
printscreen

On je poručio da svi koji su pošteno stekli bogatstvo ne moraju da brinu i da im država neće ugrožavati imovinu.

“Uskoro dolazi Zakon o poreklu imovine, posle 30 godina dolazi Zakon o poreklu imovine. Moliću da budem u prvih 10 kome će javno da bude ispitana imovina i da se vidi jesam li se obogatio od kada sam došao na vlast. Odmah da vam kažem – nisam, jer ne živim za bogatstvo”, rekao je Vučić na skupu u Sremskoj Mitrovici.

Kaže da želi da bude upamćen po tome koliko je toga uradio za narod.

“Ja sam, da se našalim, dobio mnogo poziva za različite političke stvari i obično ne odgovoram onima koji me pozivaju i iz političkih partija i mnogim drugim ljudima. Nikad u životu nisam imao toliko poziva kao zbog Zakona o poreklu imovine, jedni kažu – ‘ti se to šališ, to je za novine, nećete usvojiti taj zakon’, drugi kažu ‘nemoj baš tako, smanji malo te uslove, kao da dokažemo poreklo imovine. Ja im kažem da je vlada tako htela i da ćemo mi da podnesemo neke amadmane da to još pooštrimo. Pa, da vidimo kako ćete to da opravdate, vi koji ste milioneri i multmilioneri, a to niste zradili poštenim radom”, pimetio je.

“Svakom poštenom čoveku želim da kažem da ne mora da brine, jer nikome pošteno stečeno bogatstvo nećemo da ugrožavamo. Ali, oni koji su politikom, lopovlukom i prevarama to stekli moraće da to da obrazlože, a zatim državi da plate i vrate”, poručio je Vučić.

Izvor: Tanjug, B92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 + 4 =