ZEMUN: Kupališna sezona na plaži Lido od 4. jula!

Kupališna sezona na plaži Lido počinje 4. jula, a opština Zemun organizovala je postavljanje pontonskog mosta koji spaja Kej oslobođenja i Veliko ratno ostrvo, saopšteno je iz ove opštine

pixabay.com
pixabay.com

U saradnji sa nadležnim institucijama biće obezbeđeni svi uslovi za prijatan boravak na zemunskom kupalištu, kao što je uređena plaža, tereni za sportove na pesku, pijaća voda, tuševi i ugostiteljski pultovi.

Tokom trajanja letnje sezone, kao i prethodnih godina za sve posetioce ogranizovani su različiti programi u okviru manifestacije „Leto na Lidu”, sa sadržajima za sve generacije poput kreativnih radionica za decu, sportskih i kulturno-zabavnih sadržaja.

Građani će biti u prilici da se u julu i avgustu upoznaju sa zanimljivostima koje pruža Veliko ratno ostrvo, Dunavska ada na ušću Save u Dunav i zaštićeno prirodno dobro površine 211,38 hektara.

U pratnji vodiča iz Opštine Zemun, građani će u toku šetnje saznati o istorijatu ostrva, režimu zaštite prirode, biljnom i životinjskom svetu, brojnoj i raznovrsnoj ptičjoj populaciji, posebno o orlu belorepanu i autohtonim i invazivnim biljnim vrstama.

Izvor: Informer, Beoinfo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

18 + 16 =