10 ideja kako da iskoristite turističke vaučere: Koja je najbolja?

Ukoliko razmišljate kuda na odmor i želite da ovog leta istražite lepote naše zemlje, u nastavku vam otkrivamo najtraženije destinacije u Srbiji, u koje se turisti rado vraćaju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pre dva dana najavio da će 200.000 građana naše zemlje dobiti turističke vaučere u vrednosti od 15.000 dinara.

Kako je danas izjavio v.d. direktor Pošte Zoran Đorđević, Pošta Srbije je počela da danas prima molbe i izdaje turističke vaučere.

Kako bismo upoznali lepote iz celog sveta, treba prvo da upoznamo svoju zemlju.

Lepote Srbije su nepresušan izvor inspiracije za putovanja, pa ako ste i vi rešili da ovogodišnji odmor provedete u našoj zemlji, u nastavku vam predstavljamo 10 najtraženijih destinacija u Srbiji u periodu od januara do aprila.

Prema podacima iz Republičkog zavoda za statistiku, ovo su mesta u koja se turisti rado vraćaju, a na ovu listu nismo stavili najposećenije srpske gradove, već smo se fokusirali na banje i planine:

1. Vrnjačka banja

Vrnjačku banju nazivaju i kraljicom kontinentalnog turizma Balkana, a turistički radnici kažu da u njoj sezona traje 365 dana.

Nećete se pokajati ukoliko je posetite, a na jednom mestu ćete dobiti i izvor zdravlja, relaksacije, adrenalina i dobrog provoda.

2. Sokobanja

Sokobanja je mesto u kojem će vam biti dovoljno da samo šetate i odmarate oči pogledom na zelena prostranstva. Mnogi je nazivaju zelenim srcem Srbije, a predstavlja pravu oazu za porodičan odmor, ali i za one malo starije. Brojna izletišta (poput Borića i Lepterije) su obavezna stanica u Sokobanji,a u blizini se nalazi i Ozren, koji ne smete da propustite. Samo šetnja do Specijalne bolnice Ozren će vas preporoditi, jer se kako kažu tu ukrštaju tri vazdušne struje, a tu se nalazi i čuveni vodopad Ripaljka, jedan od najlepših u čitavoj zemlji.

3. Zlatibor

Bilo da je zima ili leto, Zlatibor je uvek među top pet destinacija u Srbiji.

Iako se mnogima ne sviđa proces urbanizacije, kada malo izađete iz centra Zlatibora, pronaći ćete brojne pešačke staze na kojima ćete odmoriti dušu i telo.

4. Kopaonik

Kako piše na sajtu kopaonik.rs, Kopanik je ćudljiva i očaravajuća planina koja oduševljava iznova i iznova. Iako je broj jedan među srpskim turistima zimi, ova planinska lepotica i leti pruža svima divan ugođaj i kvalitetan odmor.

Adrenalinski sadržaji, panoramsko razgledanje žičarom, izlet do arheološkog nalazišta “Nebeske stolice” ili “samo” pešačenje van utabanih planinskih staza će prijati svakom posetiocu.

5. Banja Vrdnik

Jedno od najpoznatijih vojvođanskih lečilišta se nalazi na Fruškoj gori. Banja Vrdnik je posebno pogodna za one koji leče reumatična oboljenja, ali i za sve one koji žele miran i prijatan boravak na čistom vazduhu.

6. Fruška gora

Za one koje vole vojvođanske krajeve, Fruška gora je idealno mesto. Fruška gora je nacionalni park koji je poznat po raznovrsnoj flori i fauni, predivnim pejzažima i prostranim izletištima.

Osim toga, ovde ćete tople letnje noći provoditi uz najkvalitetnija vina i zvuke tamburice.

7. Tara

Prelepi vidikovci (Banjska stena, Crnjeskovo, Osluša), planinska jezera (Zaovinsko, Perućac), netaknuta priroda Nacionalnog parka Tara, samo su neki od razloga da ovogodišnji odmor provedete na ovoj planini, piše na sajtu tara-planina.com.

8. Lukovska banja

Na jugu Srbije, a na istočnim padinama Kopaonika nalazi se Lukovska banja. Predstavlja dobro klimatsko lečilište za odmor, rekreaciju i oporavak, a po broju termomineralnih izvora spada u red najbogatijih u čitavoj zemlji.

9. Banja Palić

Među top-5 destinacija u Srbiji: Grad u koji se strani turisti stalno vraćaju

Na samom severu Srbije, osam kilometara od Subotice, nalazi se banja Palić na Palićkom jezeru.

Ona ima dugu tradiciju od 160 godina i posetiocima pruža sve što se od jedne banje i očekuje: odmor, lečenje, uživanje i razonodu.

10. Banja Koviljača

Kraljevska banja, kako je mnogi zovu jedna je od najposećenijih srpskih banja, a ovaj nadimak je dobila zbog značaja koji je imala zbog istoriju i pažnje koju su joj poklanjali srpski vladari.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

nine − 8 =