Peteljke od trešanja uvek iskoristite: Lekari ih preporučuju, oporavljaju čitav organizam

Mnogima omiljeno voće – trešnje, počelo je svoju sezonu i već uživamo u prvim sočnim plodovima.

Bogate su vitaminima C, A i E, a nutricionisti ih preporučuju u neograničenim količinama jer čiste organizam od toksina, a ne iritiraju želudac. Mesnat plod je odličan izvor kalijuma, gvožđa, cinka, bakra i mangana. Trešnje su krcate melatoninom, antioksidansom koji utiče na smanjenje nervoze i nesanice, a takođe su i snažan diuretik. Iako nam je ovo sve već dobro poznato, malo ko zna da su i peteljke veoma korisne.

Ukoliko skuvate čaj od peteljki trešanja, evo kakve sve pozitivne efekte možete osetiti:

Ovaj napitak pogoduje radu bubrega i mokraćnih kanala. Takođe, veruje se da može da pomogne u izbacivanju bubrežnih kamenčića.

A osim što okrepljuje celo telo i vraća energiju, ovaj čaj je dobar i za osobe koje pate od reume.

Priprema se vrlo jednostavno. Sve što je potrebno je da uradite sledeće:

Peteljke dobro osušite na suncu, a zatim u litar vode prokuvajte šaku peteljki. Sklonite sa vatre i poklopite tacnom. Ostavite da odstoji oko sat vremena i nakon toga procedite.

Sad je napitak spreman za upotrebu, a ukoliko želite možete ga zasladiti medom.

Napitak se pije 3-4 puta dnevno.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

twelve − 5 =