“Ako Đokovića puste u Australiju…”

Den Tehan, ministar u senci australijske vlade, zadužen za imigraciona pitanja, govorio je o mogućnosti za Novak Đoković opet zaigra u Melburnu.

Nakon vesti i najave od strane organizatora Grend slema da bi srpski as mogao da nastupi u januaru, pojedini političari su se javili i kritikovali.

To je najpre učinila bivša ministarka unutrašnjih poslova Keren Endruz, da bi svoj komentar ubrzo dao i Tehan.

On je pozdravio vest da bi Novak mogao da se vrati u Australiju, ali ipak traži da se integritet imigracionog sistema zaštiti.

Đoković je deportovan zimus iz te zemlje i ima zabranu ulaska od tri godine, međutim, ukoliko da ubedljive dokaze, mogao bi pre tog roka da se vrati u Australiju.

“Kao ljubitelj tenisa voleo bih da ga vidim tamo. Ali najvažnije je da zaštitimo integritet imigracionog sistema. Pravila o ulasku su se promenila, više ne morate da budete vakcinisani. Ako odluče da on može da dođe, moraju to da urade na način da zaštite integritet našeg imigracionog sistema”, rekao je Tehan za “Sky news”.

Tehan je branio odluku sa početka godine da se Novaku zabrani ulazak.

“To je bila ispravna odluka jer su postojali svi uslovi koji su morali da budu ispunjeni da bi ušao u zemlju”, rekao je Tehan.

Australijan open na programu je od 16. do 29. januara 2023. godine.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

sixteen − eleven =