AMERIKA OKRENULA LEĐA KURTIJU? “Tražimo potpuno odlaganje roka za preregistraciju, ne delimično ili u fazama”

Potparol Stejt departmenta Ned Prajs istakao je da međunarodna zajednica, uključujući i SAD, od tzv. Kosova nije tražila delimično odlaganje roka za preregistraciju ili implementaciju odluke u fazama, već potpuno odlaganje.

Govoreći o tome šta će Bajdenova administracija učiniti ako Kurti nastavi da protivreči Entoniju Blinkenu i Sjedinjenim Državama i EU, Prajs navodi da je poruka Bajdenove administracije Kurtiju jasna.

– Bili smo jasni javno i privatno da međunarodna zajednica, uključujući Sjedinjene Države, traži potpuno odlaganje implementacije tog pitanja. Ne podržavamo delimično odlaganje. Ne podržavamo implementaciju u fazama. Međunarodna zajednica je zatražila od Vlade (tzv.) Kosova potpuno odlaganje. Naši napori i dalje traju. Znate da smo prošle nedelje objavili saopštenje sa jasnim uverenjem i uverenjem naših međunarodnih partnera da Vlada (tzv.) Kosova treba da produži period implementacije – rekao je Prajs.

– Ohrabrujemo (tzv.) Kosovo i Srbiju da nastave učestvovanje u dijalogu uz posredovanje EU. Ostaćemo u bliskom kontaktu sa našim partnerima u regionu. Ostaćemo u bliskom kontaktu sa EU koja olakšava ovaj dijalog – dodao je Prajs.

srbija danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 × 4 =