Argentinci sastavili eks-Ju tim – sa “čudnim” izborom igrača

Argentinski magazin Ole posvetio je pažnju igračima s prostora bivše Jugoslavije, koja je poslednji nastup na Mundijalu pod tim imenom imala 1990. godine.

Oni su sastavili tim kako bi današnja reprezentacija bivše države mogla da izgleda.

Oni navode da bi na golu tima bivših zajedničkih država u 2021. godini bio čuvar mreže Atletiko Madrida Jan Oblak, dok bi u odbrani igrali Šime Vrsaljko, Nikola Milenković, Stefan Savić i Aleksandar Kolarov.

Dalje navode kako bi u veznoj liniji mogli da igraju Luka Modrić, Marcelo Brozović, Mateo Kovačić i Sergej Milinković-Savić, a alternative su Adam Marušić, Miralem Pjanić i Filip Kostić.

U napad su uvrstili dva igrača – kapitena “zmajeva” Edina Džeku i Dušana Tadića, a alternative bi im bili Dušan Vlahović, Ivan Perišić, Stevan Jovetić i Luka Jović.

Argentinci su ovaj tim sastavili na osnovu subjektivnih mišljenja o generalnom kvalitetu igrača koji igraju za reprezentacije s ovih prostora, a ne na konto trenutne forme s kojom bi ovakav sastav mogao znatno drugačije da izgleda, posebno jer u svim državama trenutno igraju neki novi mlađi igrači.

Izvor: B92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

two × five =