“Bićemo jedna od tri najbolje i najuspešnije zemlje u Evropi”

Beograd — Srpska napredna stranka predstavlja danas Programska načela stranke, uoči skupštine SNS, koja je najavljena za subotu.

Siniša Mali predstavio je tom prilikom ekonomsku politiku Srpske napredne stranke.

“Ne možete uspešno da sprovodite politiku ukoliko nemate čime. Kada govorimo o ekonomskoj politici SNS i ekonomskim uspesima Srbije govorimo o snovima jednog čoveka, Aleksandra Vučića, koji je imao san da od razorene Srbije napravi ekonomskog lidera u regionu. Želimo da jačamo privredu, ekonomiju i da ubrzano podižemo životni standard građana Srbije i održimo makroekonomsku i finansijsku stabilnost”, kazao je Mali.

Mali je kazao da su 2012. ostavili uništenu državu, i da nisu imali novca ni da plate penzije, visoku inflaciju, stotine fabrika koje su bile zatvorene, jednom rečju “bankrot”.

On je dodao da se nisu uplašili izazova i da su doneli hitne mere fiskalne konsolidacije, stabilizovali kurs i inflaciju, krenuli u nešto što je predstavljalo osnovu za dalji rast naše ekonomije.

“Bićemo jedna od tri najbolje i najuspešnije zemlje u Evropi”

Ministar finansija najavio je da će od naredne godine minimalna zarada biti preko 300 evra, i dodao je da Srbije raste, uprkos svim izazovima.

Mali je naglasio da imamo stabilne, jake javne finansije, i istakao da imamo gotovo tri milijarde evra na računu.

“Pre desetak godina smo zaostajali za zemljama u regionu, a danas se takmičimo najuspešnijim zemljama u Evropi. Srbija je postala dominatna ekonomska sila u regionu.”

Mali je govorio i o infrastrukturi i radovima koji su nekada bili nezamislivi, ali i o fabrikama koje su otvorene, a koje nose nova radna mesta, i veće plate za građane Srbije.

“Imali smo velike snove i Vučić je sanjao velike snove, mnogi nisu verovali da će se ostvariti, ali naši snovi su postali stvarnost. Sada sanjamo još veće snove, hoćemo da Srbija 2025. godine bude umrežena novim putevima, brzim putevima, da ima završene nove bolnice, vrtiće škole. Da svako domaćinstvo ima priključak na kanalizaciju, da Srbija bude zemlja inovacija, da nam plate u proseku budu 900 evra, a penzije 440 evra. Da naši mladi imaju priliku da svoje snove ostvare u Srbiji”, kazao je na kraju obraćanja Siniša Mali.

Izvor: B92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

one + one =