BRITANSKA PREMIJERKA POBESNALA! “Ko je glasao za OVO?” Kritičari napali Liz Tras zbog kontroverznih odluka

Britanska premijerka Liz Tras obećala je u sredu da će provesti Britaniju kroz “olujna vremena” i preobraziti britansku ekonomiju, u pokušaju da povrati autoritet u svojoj stranci koja se pobunila nakon haotičnih prvih mesec dana na vlasti.

Obraćajući se zvaničnicima i članovima Konzervativne stranke na godišnjem kongresu u Birmingemu, na koji su senku bacile interne zavade i politička konfuzija, Trasova je pokušala da uveri investitore da će njen plan ponovno pokrenuti ekonomski rast i ujediniti podeljenu zemlju. 

Kritičari su je brzo prekinuli upitavši ko je glasao za tako radikalne promene, što je razljutilo premijerku, a i publiku.

Okupili smo se u ključnom trenutku za Ujedinjeno Kraljevstvo. Ovo su olujna vremena – rekla je, spomenuvši pandemiju kovida-19, rat u Ukrajini i smrt kraljice Elizabete II

Konferencija, na kojoj je Liz Tras trebala da slavi što je u septembru postala premijerka, pretvorila se u noću moru nakon što je najavila novu ekonomsku politiku koja je izazvala krizu poverenja među investitorima.

Pokušaj da smanji poreze za 45 milijardi funti i poveća vladinu potrošnju izazvao je potres na tržištima i mogao bi uzrokovati poraz stranke na izborima.

Kada je Trasova počela da govori, dvoje klimatskih aktivista iz Grinpisa podiglo je natpis sa pitanjem “Ko je glasao za ovo?”, pozivajući se na činjenicu da Trasova zacrtava radikalno drugačiji smer za zemlju nakon što ju je izabralo 170.000 članova stranke, a ne javnost. 

srbija danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

10 + six =