“Bukvalno nas ubijaju”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Privremeni poligon “Pešter”.

Tu je organizovana združena taktička vežba sa bojevim gađanjem Vojske Srbije “Munjeviti udar 2021”.

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara nakon ovog događaja, kazao da je danas razgovarao s ministrom Nedimovićem o problemima u poljoprivredi.

“Sreća, pa smo ispucali mnogo, mnogo raketa, inače bi šteta bila mnogo veća. Nikada nismo imali toliko protivgradnih raketa”, kazao je Vučić komentarišući grad koji je nedavno pogodio više mesta u Srbiji.

Vučić: Ne razumem zašto je toliko skupo, ali uradićemo

Nikada se, kazao je Vučić, nije toliko pucalo i nikada toliko voća nije spaseno.

“Ali šteta postoji i gledaćemo da pomognemo. Da li uvek možete sve da pomognete – ne, ali gledaćemo koliko god možemo”, poručio je.

Cene mleka – ubitačne

Kako je dodao, ima tu i problema sa otkupnim cenama mleka, jer nas konkurencija iz inostranstva “bukvalno ubija” niskim cenama.

“U Evropskoj uniji je lakše da više subvencionišu. Mi možemo da platimo sedam dinara po litru kao država da subvencionišemo, oni mogu da plate više i onda mogu da dođu sa nižom cenom. Ali videćemo i to da rešavamo i da pomognemo”, najavio je.

Vojska sve snažnija

Imamo, podsetio je, i oružje i oruđe iz različitih delova sveta i zato nam vojska postaje sve snažnija.

Predsednik najavio: Stiže pomoć FOTO

“Na tom mikro primeru možete da vidite koliko postajemo snažniji i u drugim oblastima. Ako mi objasnite da možemo da vodimo drugačiju politiku, a da to bude uspešno za Srbiju i da budemo prvi po stopi rasta u Evropi, da budemo neko ko toliko gradi puteva, pruga, bolnica, svega drugog…”, kazao je predsednik.

Izgradnja puteva

Na pitanje novinara o izgradnji puteva u okolini manastira Kumanica, Vučić je kazao da će i to pokušati da reše.

“Danas smo bili ovde u Buču, 4 kilometra, pa plus 1,2 kilometra do Donje Buče, 2 i po plus 7 i po u Deževi… A kad smo mi tolike puteve radili?”, upitao je.

Nismo nikad, istakao je.

“Tu je 100 miliona evra za dodatne puteve, jer ljudi samo puteve hoće svuda, jer sad vide da se stvarno grade, da to nije pričao kao nekad. I nikada ne možete da postignete sve to da izgradite. Pogledaćemo i stići će odgovor za sedam dana za Kumanice”, zaključio je.

Izvor: B92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

13 + 8 =