Da li ime Prljavog kazališta može da se reši van suda? “Stresno je”

Jesenko Houra i Mladen Bodalec nastavljaju da nastupaju pod imenom Prljavo kazalište. Visoki trgovački sud ukinuo je privremenu meru po kojoj nisu smeli nastupati pod tim imenom pa su nekoliko nastupa odradili kao Houra grupa.

Takvu meru je tražio Tihomir Fileš, bubnjar i menadžer benda koji tvrdi kako brani svoj žig, odnosno ime i logo benda.

“Nismo mi u toj fazi, mi smo na turneji i to je ono bitno u životu, da radimo i sviramo. Bilo je malo neobično ovo bez imena, ali mi smo i tako naučili da sviramo turneju. Nisam nikad u životu gledao na nešto kao pobedu, a za sve te pravne savete imamo tu i čoveka kog smo dugo školovali za pravna pitanja, gospodina Bodaleca, pa mi je onda u tim slučajevima malo lakše kad mi je teško”, kazao je Houra iz Zadra gde imaju koncert.

Ista biografija, novo ime; “Prljavo kazalište” ima novi naziv

“Još uvek malo sređujemo utiske, naravno da smo zadovoljni ovakvom odlukom, iako znamo da je nažalost to tek početka jedne malo duže borbe za koju smo spremni i mislimo da je pravda na našoj strani, ali sigurno nam se raspoloženje popravilo. Vi morate znati što smo sve priredili organizatorima koncerata u ovom prelaznom razdoblju tako da se zahvaljujemo na razumevanju i publici i organizatorima i svima koji su uz nas, i na rečima podrške”, komentarisao je Bodalec.

Otkrili su i kako je nakon 45 godina bilo nastupiti pod drugim imenom i je li ta situacija naštetila bendu.

Jasenko Houra demantovao napise: “Prljavo kazalište postoji, ali neverovatno je šta Fileš radi”

“Možda ne nama dvojici koji smo naučili stvarno na sve, ali je sigurno organizatorima koji su svašta prolazili. Nisu znali što će se dogoditi, hoće li plaćati nekakve penale, kazne… Svi smo mi umorni od nekakvih stvari koje su imperativne i na neki način pubertetskih stvari, ali ja sam sve vreme više koncentrisan na turneju, na ono što radim, pesme, ploče… Tako da Mladen bolje zna koliko će to štete prouzrokovati organizatorima i bendu”, rekao je Houra.

A jesu li u međuvremenu razgovarali s Tihomirom Filešom i postoji li šansa da se sve reši i izvan suda?

“Sigurno je da će vreme sve pokazati, a teško je sad u ovom trenutku bilo šta reći, još slažemo dojmove. Stresno je sve to zajedno, ali videćemo kako će se sve rešiti, a to je, kako sam spomenuo, tek početak jedne dugotrajnije borbe u kojoj će se dokazati ko ima šta dokazati i mislim da su naši argumenti uverljiviji i nastojaćemo bit uverljiviji u svemu tome”, zaključio je Bodalec.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

9 − 1 =