Dobio račun za struju i zamalo se šlogirao videvši cifru: “Ako nije zabuna…”

Mladom, međunarodno poznatom slikaru i grafičaru Marcinu Glodu iz Beča skoro je ovih dana prestalo da kuca srce kada je dobio račun od bečke “Elektre”.

Račun je iznosio pola miliona evra. Tačnije, 496.430,40 evra, prenosi Fenix magazin.

Račun je bio naslovljen na slikarevu firmu “Optima Entspannt” a odnosio se na (pred)uplatu za potrošnju struje u prvom kvartalu 2023. godine u njegovom ateljeu od 160 kvadratnih metara u 7. bečkom stambenom okrugu, piše austrijski dnevni list Kronen Zeitung.

Uspaničeni slikar odmah je nazvao redakciju lista i molio da mu pritekne u pomoć, jer to, prema njegovim rečima, mora biti neka greška.

“Ako to nije zabuna, onda me Energie, Beč tera u propast”, istakao je očajni korisnik električne energije koji, s obzirom na ovogodišnju rekordnu inflaciju u Austriji i rast cena na austrijskom tržištu električne energije, više nije bio siguran da li je to uopšte moguće.

Kronen Zeitung je odmah nazvao bečku Elektru i u ime vlasnika računa tražio pojašnjenje oko računa “teškog” pola miliona evra. Odgovor je glasio: Greška! Uz poruku kako će Energie Beč narednih dana uspostaviti kontakt s korisnikom Marcinom Glodom. Iako je nakon saznanja o greški bečkom slikaru “pao kamen sa srca”, svejedno s nestrpljenjem očekuje da vidi koliko će cifara imati novi, ispravljeni račun.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

fifteen + eleven =