DOŠAO JE DA TRAŽI POSAO, A ONI GA SNIMALI, PA ISMEVALI ZBOG TOGA! Porodica Dulić tužiće odgovorne za samoubistvo sina!

Porodica Mladena Dulića (22), koji se obesio nakon što je na društvenim mrežama osvanuo snimak njegovog ponižavanja dok je tražio posao, tužiće osobe koje su ga snimale i delile sporni snimak i boriće se za izmenu zakona kako bi se ovakvi slučajevi najstrože kažnjavali

To je banjalučkom Glasu Srpske potvrdio blizak član porodice pokojnog mladića Borislav Drljača.
 Porodica će se svim dozvoljenim i pravnim sredstvima boriti da se istera pravda i da se odgovorni za nastanak snimka i njegovo deljenje kazne što strože. Želja nam je da se izmeni zakon da se za ovakve stvari izriču što oštrije kazne – pojasnio je Drljača.

Nesrećni mladić snimljen je i ismejavan prilikom razgovora za posao, a kada se snimak proširio društvenim mrežama, usledilo je dodatno ponižavanje, nakon čega je Dulić počinio samoubistvo.

Zbog pomenutog snimka uhapšeni su i nakon ispitivanja pušteni da se brane sa slobode radnik benzinske pumpe Veljko Trišić (44) i Dražen Kudra (30) iz Laktaša. Trišić je snimao mladića dok je Kudra snimak delio na društvenim mrežama.

U Policijskoj upravi Banjaluka, navodeći inicijale, kazali su da Trišića i Kudru terete za krivično delo neovlašćeno fotografisanje.

– Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka naložio je da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv ovih lica dostavi izveštaj o počinjenom krivičnom delu. Ova dva lica su po nalogu dežurnog tužioca puštena na slobodu posle završene kriminalističke obrade – rekli su u PU Banjaluka.

Mla­den Du­lić ju­če je sa­hra­njen na gro­blju u Lak­ta­ši­ma uz prisustvo broj­nih pri­ja­te­lja i rod­bi­ne.

informer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

5 × 3 =