Drumska mafija opet hara Srbijom

Poslednjih godina na putevima širom Srbije vozači, naročito strani državljani, prijavljuju lažne šlep službe koje se predstavljaju kao AMSS ili njegovi inostrani partneri, čime nanose štetu vozačima i profitiraju na tuđoj nesreći.

Posipanje ulja po putu, postavljanje metalnih predmeta koji uzrokuju bušenje pneumatika, bušenje hladnjaka na benzinskim stanicama i u zaustavnim trakama i slične, godinama razrađivane metode, samo su neke od prevarnih radnji kojima ove piratske službe, praveći sebi posao i zaradu, ugrožavaju živote vozača.

Njihovu pomoć očajni vozači i putnici doživljavaju kao sreću u nesreći, jer ne slute da je u pitanju isplanirano krivično delo.

Naime, lažne šlep službe po pravilu odvoze automobile u servis u kom se prikazuju kvarovi po visokim i nerealnim cenama, ili se na drugi način manipuliše unesrećenim vozačima.

“Svi zvanični partneri i šlep vozila AMSS-a poseduju identifikacione kartice. Na vozilima se, na jasno vidnim mestima, nalaze identifikacione nalepnice. Takođe, prilikom dolaska na intervenciju, AMSS partneri kod sebe poseduju i članski broj pozivaoca, kao još jedan vid raspoznavanja, naglašavaju iz AMSS-a. Imajte na umu da je AMSS jedini ovlašćeni partner inostranih auto-moto klubova, uključujući nemački ADAC i austrijski OEAMTC, a istovremeno I jedina zvanično ovlašćena domaća služba nadležna da pruža pomoć na putu i uklanja posledice havarija sa javnih puteva u Srbiji”, objašnjavaju u AMSS-u.

“AMSS je jedini prepoznat kao ustanova koja se bavi pružanjem pomoći na putu sa kojom JP Putevi Srbije i MUP Republike sarađuju. Zahvaljujući javnim ovlašćenjima, svi vozači kojima zatreba pomoć, mogu biti sigurni da će im pozivanjem AMSS-a biti omogućena efikasna, odgovarajuća pomoć i usluga, u najkraćem mogućem roku. U uslovima letnjih visokih temperatura i pojačanog saobraćaja, vozačima se ne preporučuje da sami traže alternativna rešenja, mogu se odmah javiti našem Operativnom centru. Članovima inostranih auto-moto klubova preporučuje se strogo pridržavanje instrukcija svojih operatera koji će im u Srbiji preko naših službi organizovati potrebnu asistenciju”, kažu u AMSS-u.

Operativni centar AMSS-a dostupan je 24 sata svakog dana u nedelji na broju 1987 za pozive iz Srbije, odnosno na broju +381 11 333 1200 za pozive iz inostranstva.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

eighteen − 14 =