Ilić osvojio bronzu u Oranu

Ognjen Ilić osvojio je bronzanu medalju na Mediteranskim igrama u Oranu.

Ilić je bio treći u biciklističkoj trci na hronometar na Mediteranskim igrama u Oranu.

Srpski reprezentativac je na deonici dugoj 25 kilometara, ostvario trece vreme.

“Žestoko smo se pripremali za ovo takmičenje. Verovali smo da možemo da napravimo podvig i da se plasiram među pet vozača. Potajno smo se nadali i medalji i uspeli smo”, rekao je Ognjen Ilić.

Na Mediteranskim igrama naše bicikliste očekuje još jedno takmičenje – drumska trka drugog jula. Za medalje će se boriti Đorđe Đurić, Dušan Rajović i Veljko Stojnić.

“Ognjen nas je puno obradovao i dao nam dodatnu energiju. Uradio je ogromnu stvar za srpski biciklizam i sport i nadamo se da će naše mladiće i to dodatno osnažiti u drumskoj trci”, rekao je direktor biciklističke reprezentacije Srbije Marko Sudarić.

To je druga medalja dana za Srbiju, posle zlata Milenka Sebića, ukupno 12. za našu zemlju na Igrama u Alžiru.

Pre njih su zlatnu medalju osvojili Viktor Nemeš (rvanje), Magomedgadži Nurasulov (rvanje), Damir Mikec i Zorana Arunović (streljaštvo), Marica Perišić (džudo), Milenko Sebić (streljaštvo)

Srebrni su bili Vladimir Brežančić (karate) i Milica Nikolić (džudo), dok je bronzano odličje pripalo Sari Lončar i Mariji Suđmac (badminton), Stevanu Mićiću (rvanje), Dejanu Kovačeviću (boćanje) i Strahinji Bunčiću (džudo).

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

20 + fifteen =