Jedna osoba poginula u EKSPLOZIJI u skladištu vatrometa

U gradu Tui u Galiciji, na severozapadu Španije, danas je izbila eksplozija u skladištu vatrometa, pri čemu je jedna osoba poginula, dok je 26 osoba povređeno, među kojima sedmoro dece, saopštila je Služba za vanredne situacije.

 

pixabay
pixabay

 

“Sve ukazuje da je reč o skladištu vatrometa, ali je vatromet bio smešten u kući, a ne u magacinu. To skladište je bilo tajno, i nismo znali da ono postoji”, rekao je novinarima gradonačelnik grada Tui, Karlos Vaskez, prenosi Rojters.

List “Faro di Vigo” navodi da su najmanje četiri osobe poginule u eksploziji koja je uništila desetine kuća i izbila prozore u prečniku od oko četiri kilometra, ali je Služba za vanredne situacije mogla da potvrdi da je samo jedna osoba poginula.

Na video-simku sa lica mesta, koji je objavljen na sajtu španskog lista “El Mundo”, vidi se gust dim iznad stambene zone, dok se na ulicama vide ruševine.

Vatrogasci trenutno pretražuju kuću po kuću u toj oblasti, u potrazi za poginulim i povređenim osobama, navela je Služba za vanredne situacije.

 

 

 

Izvor:Alo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

5 × five =