JESTE MALO, AL JE ZATO SKUPO – Ovo su najskuplji najmanji stanovi u Beogradu

Još jedna epizoda iz serije “podivljano tržište nekretnina” je pred vama. Doduše, cilj ove epizode je da vam malo razvedri ovaj tmurni kišni dan, tako da, bez daljeg odlaganja:

Postojalo je ne tako davno vreme kada je 50,000 evra u džepu garantovalo ozbiljnu kupovinu stana ili čak kućice koji može da primi čitavu porodicu, i to bez dodatnih ulaganja. Danas je, ipak, malo drugačija situacija. Istini za volju, nije u svakom gradu isto, ali ako pričamo o Beogradu, postoje neki oglasi kojima se možemo samo smejati, neki jer im je stvarno smešno, a drugi od očaja.

Kom god od ova dva tabora da pripadate, pred vama su četiri odabrana oglasa koja samo pokazuju gde se trenutno nalazimo po pitanju tržišta nekretnina u našem glavnom gradu.

Hajd za početak čisto da budete uvedeni u priču. Nisu ovi stanovi nužno užasni ili loši ili bilo šta slično, ali pitanje je sledeće: Šta danas možete da kupite za isti novac za koji ste pre 5-10 godina mogli da kupite fin dvosoban stančić baš u gradu?

 Stančić iznad je sasvim pristojan, čak i na veoma finoj i mirnoj lokaciji. Dorćol je mesto gde bi velika većina ljudi poželela da živi i ovaj stančić bi nekima to i mogao da omogući. Ali zato kvadrat…

3,875 evra za kvadrat u nerenoviranoj starogradnji na Dorćolu sa grejanjem na TA peć i bez nove pvc stolarije. U najmanju ruku je previše, pa čak i da ste najveći bog cenkanja ikad, koliko god da uspete da skinete od tražene cene od 62,000 evra za 16 kvadrata, cena će i dalje ostati kritična.Ovde, doduše, i lokacija igra neku ulogu, budući da se stan nalazi, što se kaže, u centru centra. Bilo kako bilo, cena od 3,900 evra po kvadratu za renoviranu starogradnju u Centru teško da može da bude opravdana samo lokacijom, a stanu ne ide ni u prilog ni to što se nalazi u potkrovlju.

Srbija danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

sixteen + 1 =