JKP “Gradske Pijace”: Uručene nagrade šampionima bezgotovinskih transakcija za jun

Junskim šampionima bezgotovinskog plaćanja na beogradskim pijacama uručene su nagrade u okviru Pilot projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca“.

Foto: JKP “Gradske Pijace”

Prvo, drugo i treće mesto osvojili su zakupci sa pijace „Kalenić“ sa 72, odnosno 71 i 59 ostvarenih transakcija. Četvrto mesto pripalo je zakupcu sa pijace „Đeram“ koji je realizovao 47 transakcija. Peto mesto osvojio je zakupac sa pijace „Palilula“ sa 41 transakcijom.

Od novembra 2021. godine od kada je krenulo nagradno takmičenje, pa do danas, realizovano je oko 11 000 bezgotovinskih transakcija na 51 POS terminalu na tri beogradske pijace „Kalenić“, „Đeram“ i „Palilula“. Broj realizovanih bezgotovinskih transakcija dobar je pokazatelj koliko je kupcima značajno uvođenje ovakvog vida plaćanja. Kupci sa beogradskih pijaca navode da im je uvođenje mogućnosti bezgotovinskog plaćanja olakšalo kupovinu, jer ne moraju da traže bankomate ili čekaju da usitne novac, dok prodavci ističu da im je plaćanje karticom omogućilo da privuku nove mušterije, koje sada rado plaćaju karticom ili mobilnim telefonom.

Foto: JKP “Gradske Pijace”

Pilot projekat „Digitalizacija beogradskih pijaca“ pokrenula je Privredna komora Srbije, a inicirala kompanija Mastercard. Ovaj projekat se realizuje uz podršku JKP „Gradske pijace“, kompanija Payten, Chipcard i Banca Intesa.
Svakog meseca  do kraja oktobra ove godine, po pet trgovaca koji ostvare najveći broj bezgotovinskih plaćanja osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 12.000 dinara zahvaljujući kompanijama Mastercard i Chipcard.

 

JKP “Gradske Pijace” / Glas nacije

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

twenty − twenty =