Kako se mali Gavrilo rodio u kolima Hitne pomoći: Sve je stalo u 15 minuta, otac stigao na kraju i plakao

“Sve se dogodilo baš kao na filmu, stigao je poziv, a suprug koji je bio na poslu, javio je adresu”, ispričao je načelnik Hitne pomoći u Vranju

Dobili smo poziv 26. jula u ranim jutarnjim časovima da hitno prevezemo ženu do porodilišta. Kad su takve situacije, uvek najavimo porodilištu da budu spremni da nas čekaju. Oni su izašli ispred zgrade kako bi je preuzeli i odeveli u salu jer mi stignemo za svega par minuta. Međutim, usledilo je iznenađenje, iz saniteta hitne pomoći, ekipa je izašla sa detetom u naručju.

Ovako srećan događaj opisuje dr Dragan Popović, načelnik službe Hitne pomoći u Vranju, prenosi Blic“.

– U jutarnjim satima dobili smo poziv od supruga trudnice, i poziv je glasio da se hitno ide na adresu koju nam je dostavio jer je on bio na poslu. Rekao nam je da ga je žena pozvala da, je uspaničena, da je on na poslu i onda zapisali adresu. On nije bio siguran da li je porođaj već krenuo, ali nam je kasnije rekao da su se pre nego što je krenuo na posao, da su se dovumili da li da idu u porodilište ili ne. Pa je supruga odlučila da je rano, međutim ispostavilo se da su trudovi počeli. Naša ekipa je odmah krenula, jer to je prvi red hitnosti, to nam je prioritet. Odmah smo poneli set za porođaj, za svaki slučaj, što i činimo kada su ovakve stvari u pitanju – počinje priču dr Popović.

telegraf

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

16 − 8 =