Koke: Dopada mi se kako igra Srbija

Fudbaleri Španije u četvrtak se u poslednjem meču E grupe sastaju sa Japanom.

Fudbaler Atletiko Madrida, Koke, smatra da je atmosfera u ekipi dobra i da Španija ima velike izglede da se plasira dalje.

Španci su trenutno prvi sa bodom više od Japana i Kostarike, dok je Nemačka poslednja sa jednim bodom.

Gledali smo meč Japana i nemačke, veoma dobro su organizovani. Igraju sa dosta igrača iza lopte, ali su energični. Biće to sličan meč prethodnom, Japanci imaju snažan tim, poginuće za svoju ideju. Ipak, po meni, Španija je najbolja inače ne bih ni dolazio ovde na Svetski kup. Nema boljih igrača od onih iz našeg tima“, smatra Koke.

Poseban ton ovoj ekipi Španije daju igrači Barselone, Pedri i Gavi.

Pedri i Gavi prave magiju na terenu, igraju spektakularno. Dajte im loptu i neće je izgubiti. Mi stariji takođe možemo da učimo od mlađih. Oni rade stvari koje mi ne radimo. Ono što je dobro uzmemo, a ono što nije dobro kod njih, na to im ukažemo. Ipak, spektakularno je igrati sa njima“, dodao je Koke.

Španci gledaju i kako bi mogli da se ukrste u nokaut fazi, Brazil bi mogao da ih vreba eventualno u četvrtfinalu.

Ne plašimo se nikoga. Poštujemo sve, ali još ne mislimo na četvrtfinale, potrebna nam je prvo pobeda protiv Japana. Ideja je da pobedimo, pa ćemo videti na koga idemo. Ako to bude Brazil, a mi dođemo dotle, pokušaćemo da pobedimo. To nam je obaveza u svakom meču“, kaže Koke.

Otkrio je i ko ga je do sada impresionirao na turniru.

Ima sjajnih timova, Portugal, Brazil, Francuska, trenutni šampion. Dopala mi se i Nemačka, neki su mislili da su mrtvi, ali mislim da će se boriti za pehar. Najsličniji su nama po igri i kako pritiskaju, kako drže loptu. Argetina je jedan od favorita. Dopada mi se mnogo i Srbija, ima snažan tim, kao i Švajcarska, sjajan tim koji sve dobro radi”, poručio je Koke.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

5 × 2 =