KOORDINISANI UDAR NA SRBIJU: Vučić prepoznao perfidne namere Zapada – odgovor naše zemlje biće advekatan

Pod maskom borbe protiv ruskog malignog uticaja, bore se u stvari protiv očuvanja srpskih interesa, ističu analitičari

Dan nakon upozorenja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se sprema proterivanje Srba sa severa KiM uz podršku zapadnih mentora Prištine, britanski premijer Boris Džonson dao je šokantnu izjavu.

Kako je poručio, London će poslati vojne stručnjake u Bosnu i Hercegovinu kako bi se suprotstavili ruskom uticaju, odnosno da obuzdaju Republiku Srpsku, koju smatraju područjem ruskog uticaja, i da “pojačaju misiju NATO i unaprede stabilnost i bezbednost”.

– Ne možemo da dozvolimo da Zapadni Balkan postane još jedno igralište za ruskog predsednika Vladimira Putina i njegov pogubni pohod. Razgorevanjem plamena secesionizma i sektaštva, Rusija nastoji da preokrene uspehe u poslednje tri decenije u Bosni i Hercegovini – naveo je britanski premijer.

Navodno štite mir

Kako je rekao Džonson, London iz tog razloga pojačava podršku Bosni i Hercegovini i “odaziva se pozivu prijatelja da pomognu u zaštiti mira koji s pravom zaslužuju”.

Podsetimo, veče pre ove Džonsonove izjave predsednik Vučić je poručio da je Priština odlučila da zabrani srpske lične karte i da nakon 30. septembra ukine važenje registarskih oznaka sa imenima srpskih gradova, uz najavu da će nakon tog roka ta vozila biti oduzimana.

Predsednik je istakao da će naš odgovor biti trezven, ali ubitačan i istinit, i pozvao Prištinu da tri puta razmisli pre nego što to uradi.

Podrška zapadnih mentora

Vučić je dodao da su sramnu odluku Prištine podržale i Velika Britanija, Nemačka, Sjedinjene Američke Države, Francuska i Italija.

– Ja ih molim, ne molim Kurtija, da li je lud ili ne, to me ne zanima, interesuje me to koliko mu diriguju. Ne interesuje mene on, dirigenti me zanimaju, i molim ih da svoju bahatost i aroganciju malo spuste, da poštuju prava onih koje su već ubijali i da im ne pada na pamet da to ponavljaju. A mi bukvalno nemamo više kud – kazao je Vučić.

Predsednik je naveo i da se 10 godina bori za kompromisno rešenje i da za sve to vreme određene zemlje žele poniženje Srbije, da pristanemo na ono što su oni već odlučili.

– Niko ništa ne nudi, samo gledaju kako da nas unize do kraja, ostave bez ičega i proteraju nam narod – upozorio je Vučić.

srbija danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

3 × 1 =