KOSOVO:Albanci vređali srpsku decu i razbili vrata na školi!

Grupa Albanaca vređala je i pretila srpskoj deci dok su se igrala na školskom poligonu u Suvom Dolu kod Lipljana. Policija uhapsila četvoricu Albanaca.

 

pixabay
pixabay

 

Reporter B92.net javlja da su Albanci deci pokazivali srednji prst i upućivali vulgarne reči na albanskom i engleskom jeziku, a govorili su i da na Kosovu nema mesta za njih, kao i da je to albanska teritorija.

Albanci su potom šipkama razbilli i odvalili dvoje vrata školske zgrade.

Deca su potom pozvala roditelje koji su slučaj prijavili policiji. Albanci su džipom crne boje pobegli u nepoznatom pravcu.

Direktor osnovne škole Bratislav Đedović potvrdio je da je došlo do incidenta i da su deca prvo njega pozvala i rekla da su razbijena vrata škole i da su im Albanci pretili.

“Sve se desilo oko 17.15 sati. Nije bilo nastave, deca su bila u školskom dvorištu kada je jedna grupa Albanaca ušla u dvorište. Tada su decu isterali napolje i pretili im na albanskom i engleskom jeziku, govorili ružne reči”, rekao je Ðedović.

Policija je ubrzo došla, obavila uviđaj i uzela izjave od dece uz prisustvo roditelja.

“Deca su uplašena izašla iz dvorišta, pozvala su me pošto stanujem blizu. Pozvana je policija koja je izvršila uviđaj, a neka deca su u prisustvu roditelja dala izjave”, ispričao je direktor.

Ðedović kaže da u ovoj osnovnoj školi u Suvom Dolu dosad nije bilo ovakvih incidenata.

“Nije se desilo do sada i malo smo zatečeni. To je bilo etnički čisto srpsko selo, sad ima nekoliko albanskih porodica, ali mi znamo da to nije od njih već od nekih koji su sa strane došli”, rekao je direktor, koji se nada da će sve “stati na ovome”.

Nastava će danas biti održana uz pojačano obezbeđenje, rekao je Ðedović Tanjugu.

Kako infoslužba opštine Gračanica saznaje, zbog napada na srpsku decu u Suvom Dolu i demoliranja dela škole metalnim šipkama, policija je sinoć uhapsila četvoricu albanskih mladića do 20 godina, navodi RTS.

Ovo je drugi incident za nedelju dana. Nešto slično dogodilo se u selu Staro Gracko kada je grupa Albanaca nasrnula na srpsku decu dok su se igrala na seoskom igralištu.

 

 

 

 

Izvor:Alo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

11 + three =